You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 20 augustus 2001

In contact met anderen

DE DEUR VOOR VERZOEKING SLUITEN

"Hebt de wereld niet lief en hetgeen in de wereld is. Indien iemand de wereld liefheeft, de liefde des Vaders is niet in hem." 1 Johannes 2:15

Er is een duidelijke tegenstelling te zien tussen de samenkomsten van christenen om een christelijke ontspanning te hebben en de wereldse bijeenkomsten van vermaak en plezier. In plaats van over Christus en de heilige dingen te spreken en tot Hem te bidden zullen de gesprekken van de mensen uit de wereld oppervlakkig en onbenullig zijn. Hun doel is alleen om samen een vrolijk feest te hebben.

Het werelds plezier werkt verblindend; voor de vrolijkheid van een ogenblik geven velen de vriendschap van de hemel prijs á‚án de vrede, liefde en blijdschap die deze met zich meebrengt. Maar dit soort plezier zal al spoedig veranderen in een gevoel van walging en ontevredenheid.

Sommige meer algemene vermaken als voetbal en boksen, zijn scholen van wreedheid geworden... Andere athletische spelen, die misschien minder wreed lijken, zijn echter niet minder gevaarlijk, omdat zij tot buitensporigheid kunnen worden opgevoerd. Zij prikkelen de lust tot pleziermaken en tot opwinding, en bevorderen een gevoel van afkeer tegenover nuttige arbeid, en een neiging om praktische plichten en verantwoordelijkheden van zich af te schuiven... Zo wordt de deur geopend voor losbandigheid en wetteloosheid, met hun verschrikkelijke gevolgen.

De ware christen zal niet verlangen een plaats van werelds vermaak te betreden, of met iets mee te doen waarover hij de zegen van God niet kan vragen. Men zal hem niet vinden in de schouwburg, in de biljartkamer of bij het kegelen. Hij <%2>zal niet meedoen aan de vrolijke walsen of zich laten meevoeren in een ander bedwelmend genot, dat Christus juist uit de geest wil verjagen. Wij willen degenen, die dit soort van vermaak voorstaan, antwoorden: 'Wij kunnen hieraan niet deelnemen in de naam van Jezus van Nazareth.'... Geen enkele christen zou in zo'n plaats graag de dood ontmoeten; noch zou hij daar aangetroffen willen worden op het ogenblik dat Christus wederkomt.

Wanneer wij het wagen ons te begeven op het terrein van satan, hebben wij niet de zekerheid beschermd te worden tegen zijn macht. Voor zover het in ons vermogen ligt, moeten wij iedere toegang afsluiten, waardoor de verzoeker bij ons zou kunnen binnenkomen.