You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 19 augustus 2001

In contact met anderen

IETS BETERS!

"Ik stel mij de Here bestendig voor ogen; omdat Hij aan mijn rechterhand staat, wankel ik niet." Psalm 16:8

Wanneer Christus ons vraagt iets op te geven, dan geeft Hij er iets beters voor in de plaats terug. Hoe vaak hebben jonge mensen plannen, genoegens en pleziertjes, die allemaal niet zo verkeerd lijken, maar die in wezen geen enkele waarde hebben. Deze dingen leiden af van het ware levensdoel.

Laat nooit toe dat genoegens of het gezelschap van anderen een barrierescheppen tussen uw beste Vriend... Wanneer u de neiging hebt om toe te geven aan een zelfzuchtig verlangen, vraag de Here dan uw Raadgever te zijn en stel uzelf de vraag: "Zou Jezus daar blij mee zijn? Zou ik hierdoor meer liefde voor mijn beste Vriend krijgen? Zou dit mijn dierbare Verlosser verdriet aan kunnen doen? Of zou dit mij kunnen scheiden van Zijn gezelschap? Zou Jezus mij vergezellen naar dit feest, waar alles oppervlakkig en frivool is, waar niets serieus is of dat verband houdt met het geloof en waar geen gedachte geschonken wordt aan de dingen van God?"

Christenen hebben veel bronnen van geluk tot hun beschikking, en zij weten met de meest exacte precisie welke genoegens door God geoorloofd en rechtvaardig zijn. Zij kunnen zich verblijden in genoegens, die het verstand niet verwarren of de ziel verlagen; genoegens die geen teleurstelling en droefheid achterlaten of die de eerbied voor zichzelf verwoesten en de weg versperren voor een nuttig leven. Als zij Jezus maar met zich mee kunnen nemen, en een gebedsgeest bewaren, zijn ze volkomen veilig.

Een oprechte geest met een scherp onderscheidingsvermogen zal overvloedige middelen vinden om plezier en afleiding te hebben uit bronnen, die niet alleen onschuldig, maar ook leerzaam zijn.

Tijdens al onze perioden van ontspanning kunnen wij uit de goddelijke Bron van kracht nieuwe moed en sterkte verkrijgen, zodat meer vrucht in ons leven, ons zal laten opgroeien tot reinheid, ware goedheid en heiligheid.Degenen die zich werkelijk in de liefde van God verblijden, zullen vreugde en vrede ervaren. Het geloof is nooit bestemd geweest om de mens zijn blijdschap te ontnemen. Wat brengt immers groter geluk dan zich te verblijden in de vrede van Christus. Wat brengt groter geluk dan de stralende zonneschijn van Zijn aanwezigheid te mogen ervaren?