You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 18 augustus 2001

In contact met anderen

WOORDEN VAN GENADE

Uw spreken zij te allen tijde aangenaam, niet zouteloos; gij moet weten, hoe gij aan ieder het juiste antwoord moet geven." Colossenzen 4:6

Hoe komt het dat velen die de Naam van Christus belijden zoveel lege, ijdele woorden spreken? Satan staat klaar om terrein te winnen van hen, die op onverantwoorde wijze spreken... Wanneer wij zinloze en flauwe woorden spreken, versterken wij anderen om zich in een dergelijk gesprek mee te laten slepen... De woorden die over onze lippen komen, moeten alleen zuiver en rein zijn. Niemand kan zeggen hoeveel ongerechtigheid is ontstaan door achteloze, dwaze en onbetekenende woorden... Ieder woord, dat u spreekt, is als een zaadje, dat zal ontkiemen en vrucht dragen; het zal zich als een goede of een kwade vrucht openbaren.

Als wij in gezelschap zijn met hen, die zich laten gaan in dwaze gesprekken, is het onze plicht zo mogelijk het gesprek naar iets anders te leiden. Door de hulp van Gods genade kunnen wij rustig een paar opbouwende woorden tussen <%-2>beide brengen, of een ander onderwerp aansnijden, dat het gesprek in een meer zinvolle richting zal voeren.

Hij (God) verlangt van ons dat wij opgewekt zullen zijn, maar niet in onbedachtzaamheid door onnozele gesprekken te voeren. Hij spreekt tot een ieder van ons: "Maar gelijk Hij Die u geroepen heeft, heilig is, zo wordt ook gijzelf heilig in al uw wandel" (1 Petr. 1:15). God wil dat wij gelukkig zullen zijn. Hij wenst dat onze tong een nieuw lied zal belijden, ja, een loflied tot onze God.

Wanneer u de hand van een vriend pakt, loof dan God met de mond en in het hart. Zo zullen zijn gedachten tot Christus worden gedreven.

Wat zou de Verlosser er behagen in scheppen Zijn navolgers met lof te horen spreken over Zijn kostbare onderwijzingen, zodat zij te kennen geven dat zij een verlangen hebben naar heilige dingen!... Waar het hart vol van is, loopt de mond van over; het is niet mogelijk dit te onderdrukken. Ons onderwerp van gesprek zal gaan over de dingen die God bereidt voor hen, die Hem liefhebben. De liefde van Christus is in uw hart als een levende bron, die opspringt tot in het eeuwige leven, en levende stromen voortbrengt die overal waar zij heen vloeien leven en blijdschap brengen!

Wij verzuimen veel door zo weinig over Jezus en over de hemel en de erfenis van de heiligen te spreken. Hoe meer wij de diepgang van de hemelse dingen leren begrijpen, des te meer nieuwe vreugden zullen wij ontdekken en des te meer zal ons hart vervuld raken met dankzegging voor onze weldadige Schepper.