You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 17 augustus 2001

In contact met anderen

@HOOFDSTUK = UW INVLOED TELT

"Dit is mijn gebod, dat gij elkander liefhebt, gelijk Ik u heb liefgehad." Johannes 15:12

Wat houdt deze liefde in? Het is een liefde, die afstand heeft gedaan van zelfzuchtige verlangens, en geleerd heeft zichzelf te verloochenen om degenen, die om hem heen zijn te verheffen, te veredelen en te heiligen. "En Ik heilig Mijzelf voor hen, opdat ook zij geheiligd mogen zijn in waarheid" (Joh. 17:19).

Heeft u degene, waarmee u omgaat zo intens lief, dat u uw verlangen naar eigen vermaak en zelfzuchtig plezier ervoor opgeeft, zodat u deze mensen niet zult brengen op de weg van verzoeking en hen niet zult aanmoedigen om op hun pad van werelds vermaak voort te gaan. Weet u dat dit uiteindelijk zal leiden tot een totaal uitblussen van ernstige gedachten en het buitensluiten van de verlossing van hun ziel? Bent u zelf met uw persoonlijke geloof bezig, zodat uw vrienden de weg die u wandelt aantrekkelijk vinden en zich ook naar de hemel richten en deze weg van gehoorzaamheid aan God willen bewandelen?... Wat houdt uw liefde in? Zorgt deze ervoor dat het gezelschap waarmee u omgaat meer op Christus gaat lijken? Streeft deze liefde er naar om stevige steunpilaren aan te brengen in hun karakter?

God gebiedt al Zijn navolgers een levend getuigenis te geven in een onmiskenbare taal namelijk door hun persoonlijk gedrag, hun kleding en hun gesprekken, kortom in alle bezigheden van het leven, zodat de kracht van de ware godsvrucht voor allen die het zien vrucht moge dragen in dit leven en in het toekomstig leven.

Een goedkoop christelijk karakter veroorzaakt meer schade in de wereld dan het karakter van een werelds mens. Want zij, die belijden christen te zijn, misleiden anderen, doordat zij belijden Hem te vertegenwoordigen op Wiens naam zij aanspraak maken.

God is liefde. Al wie in God blijft, blijft in Zijn liefde. Allen, die inderdaad bekend zijn met de liefde en de barmhartigheid van onze hemelse Vader, zullen licht en vreugde brengen waar zij ook zijn. Hun tegenwoordigheid en hun invloed zullen voor hun medemensen zijn als de geur van bloemen, omdat zij met God en de hemel verbonden zijn. Iedereen die in hun omgeving komt zal onder de invloed van de hemelse reinheid en liefelijkheid gebracht worden.

U kunt uw ziel omgeven met een atmosfeer die als de milde bries in het hemelse Eden zal zijn.