You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 16 augustus 2001

In contact met anderen

VRIENDSCHAP MET DE VRIENDEN VAN CHRISTUS

"Ik ben een metgezel van allen die U vrezen, en van hen die uw bevelen onderhouden." Psalm 119:63

Het is een natuurlijk gegeven, dat de mens gezelschap zoekt. Iedereen zoekt gezelschap of vriendschap. De kracht en diepgang van een wederzijdse vriendschap zal de hechtheid en invloed op elkaar bepalen, hetzij ten goede of ten kwade.

Jonge mensen, die met elkaar in contact komen, kunnen van deze omgang een zegen of een vloek maken. Zij kunnen elkaar opbouwen, zegenen en versterken, hun gedrag en aard verbeteren en in kennis toenemen; of zij zullen zich veroorloven achteloos te worden en ontrouw, zodat er van hen misschien wederzijds een demoraliserende invloed zal uitgaan.

Door de navolgers van Christus ertoe te brengen omgang te hebben met niet-gelovigen en zich met hen te verenigen in hun pleziertjes, slaagt satan er het beste in, hen tot zonde te verleiden... De navolgers van Christus moeten zich afscheiden van andersdenkenden, en zij moeten dit gezelschap alleen zoeken als er zich een goede gelegenheid voordoet om hun goed te doen. Wij kunnen niet beslist genoeg zijn in het vermijden van het gezelschap van diegenen, waarvan een invloed uitgaat, die ons van God wil afleiden. Door te bidden 'Leidt ons niet in verzoeking' sluiten wij de verzoeking zo veel mogelijk uit.

Door de keuze van verkeerd gezelschap zijn er velen stap voor stap toe geleid om het goede pad te verlaten en de weg van ongehoorzaamheid en verdorvenheid te volgen. Velen hebben het voor onmogelijk gehouden ooit in zo'n vreselijke diepte te kunnen verzinken.

Wij kunnen er evenwel voor zorgen dat wij niet verdorven worden, door ons buiten de invloed van slecht gezelschap te plaatsen. Iedere jongere moet uitzien naar omgang met diegenen die zich met onwankelbare stappen, moeitevol hemelwaarts richten.

Beter dan alle vriendschap van de wereld is de vriendschap met hen, die Christus heeft verlost.

De warmte van ware vriendschap is de liefde, die hart met hart verbindt, in een voorafspiegeling van de vreugde van de hemel.