You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 12 augustus 2001

Een gezond lichaam als de tempel van God

ETEN OM GEZOND EN GELUKKIG TE BLIJVEN

"Of gij dus eet of drinkt, of wat ook doet, doet het alles ter ere Gods." 1Corinthiers 10:31

Hier is een beginsel uitgesproken, dat ten grondslag ligt aan iedere handeling, iedere gedachte en iedere drijfveer. Dit beginsel houdt in dat wij ons volledig, lichamelijk en verstandelijk, aan de leiding van Gods Geest overgeven.

Zelfs de gewone handelingen van eten en drinken moeten worden gedaan tot 'verheerlijking van God'.

Wanneer we zien dat de begeerte om iets verleidelijks te eten, bij het menselijk geslacht zá¢á sterk is, dat zelfs de Zoon van God, ten behoeve van de mens, er bijna zes weken van vasten voor nodig had om haar macht te kunnen verbreken, welk een taak staat er dan voor de mens te doen om deze lust te overwinnen zoals Christus die overwon! De kracht van de verzoeking, om toe te geven aan een onmatige eetlust, kan alleen worden gemeten aan het onuitsprekelijke lijden, dat Christus moest ondergaan gedurende het lange vasten in de woestijn.

Evenals onze eerste voorouders de hof van Eden verloren door het toegeven aan hun begeerte, bestaat onze enige hoop de hof van Eden te herwinnen, in een standvastig afzien van zo'n begeerte.

God heeft de mens meer dan genoeg middelen gegeven om een onverdorven eetlust te kunnen bezitten. Hij heeft de voortbrengselen van de aarde voor hem uitgespreid - een rijke verscheidenheid aan voedsel dat aangenaam smaakt en voedzaam voor het lichaam is. Onze geliefde hemelse Vader zegt dat wij hiervan vrij eten mogen: Vruchten, granen en groenten, op een eenvoudige wijze klaargemaakt. Zonder specerijen en alle soorten vet, vormen zij met melk of room een zeer gezond voedsel. Dit voedsel... geeft de mens kracht om te volharden en zorgt voor een helder verstand, dat door prikkelend voedsel niet kan worden verkregen.

Wij geven hier niet een nauwkeurige lijst voor een te volgen dieet, maar wij zeggen, dat in de landen waar vruchten, granen en noten in overvloed voorkomen, vleesvoeding niet de juiste voeding is voor Gods volk... Als vlees ooit gezond is geweest, is het nu in geen geval veilig om het te eten.

Mij werd herhaaldelijk getoond dat God ons, stap voor stap, terug wil voeren, tot Zijn oorspronkelijk plan, waar de mens lichamelijke en geestelijke kracht ontving door te eten van de natuurlijke voortbrengselen van de aarde.