You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 11 augustus 2001

Een gezond lichaam als de tempel van God

GEZONDHEID DOOR GEHOORZAAMHEID AAN GODS WET

"Want de oefening van het lichaam is van weinig nut, doch de godsvrucht is nuttig tot alles, daar zij een belofte inhoudt van leven, in heden en toekomst." 1Timotheus 4:8

Gehoorzaamheid aan Gods wet brengt gezondheid voort.

De spreukendichter zegt, dat de wegen der wijsheid "wegen zijn der liefelijkheid en al haar paden vrede" (Spr. 3:17 SV). Velen denken ten onrechte, dat toewijding aan God de gezondheid benadeelt en ons hindert om een vrolijke omgang met de mensen om ons heen te hebben. Maar zij, die wandelen op de weg van wijsheid en heiligheid weten dat "godsvrucht nuttig is tot á...álles, daar zij een belofte inhoudt van leven, in heden en toekomst" (1 Tim. 4:8). Zij leven om te genieten van de werkelijke vreugde van het leven. Zij worden niet geplaagd door onnuttige spijt over verspilde uren of door een bedrukt en vreesachtig gemoed, waarmee de wereldse mens zo vaak belast is, wanneer hij niet wordt afgeleid door opwindend genot... Godsvrucht is niet in strijd met de gezondheidswetten, maar komt hiermee overeen. Als de mens altijd gehoorzaam was geweest aan de wet van de Tien geboden... dan zou de vloek van ziekte, die nu de wereld overstroomt, er niet geweest zijn.

De zekerheid van Gods goedkeuring, zal de lichamelijke gezondheid bevorderen. Hierdoor wordt de mens gesterkt tegen twijfel, verwarring van denkbeelden, en tegen een buitensporig verdriet, die zo vaak de levenskrachten ondermijnen en zenuwstoringen teweeg brengen.

Te weten dat men op de goede weg is, is het beste medicijn voor een ziek lichaam en een zieke geest. De bijzondere zegen van God, die rust op hem die deze ontvangt, betekent gezondheid en kracht.

Iemand, van wie zijn geest rust en tevredenheid vindt in God, is op de weg naar gezondheid. Het is inderdaad een geruststelling om te weten dat de 'ogen des Heren' op ons zijn, en dat Zijn oren altijd geopend zijn om onze gebeden te horen. Het is zo'n groot voorrecht te weten, dat wij een Vriend hebben, Die ons nooit verlaat en aan Wie wij alle geheimen van ons hart kunnen toevertrouwen, dat zelfs woorden dit niet kunnen beschrijven.

Moed, hoop, geloof, genegenheid en liefde bevorderen de gezondheid en verlengen het leven. Een tevreden ziel en een opgewekte geest, betekenen gezondheid voor het lichaam en kracht voor de ziel.