You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 10 augustus 2001

Een gezond lichaam als de tempel van God

GEZONDHEID IS EEN BELONING VAN JUISTE GEWOONTEN

"Mijn zoon! vergeet mijn wet niet, maar uw hart beware mijn geboden. Want lengte van dagen, en jaren van leven en vrede zullen zij u vermeerderen." Spreuken 3:1,2 (SV)

De wetten van de natuur zijn de wetten van God. Deze wetten zijn even noodzakelijk als de voorschriften van de Tien geboden. De wetten die ons lichamelijk organisme beheersen, heeft God op iedere zenuw, op iedere spier en iedere pees van het lichaam geschreven. Iedere zorgeloze of moedwillige overtreding van deze wetten, is een zonde die begaan wordt tegen onze Schepper.

Er bestaat een nauwe relatie tussen het verstand en het lichaam, en om een hoge maatstaf van zedelijke en verstandelijke vermogens te bereiken, moeten wij ons aan die wetten houden, die ons lichaam besturen. Om verzekerd te zijn van een sterk, evenwichtig karakter, moet men zowel de verstandelijke als de lichamelijke vermogens trainen en ontwikkelen. Er is geen belangrijker studie voor jonge mensen, dan de studie van het wonderbare organisme dat God ons heeft toevertrouwd, en de wetten die het lichaam in gezondheid bewaren!

Gezondheid kan verkregen worden door juiste levensgewoonten. Dit is de beste investering. Maar dit kapitaal, de gezondheid, dat kostbaarder is dan enig deposito op de bank, kan worden prijsgegeven door onmatigheid in eten en drinken, of door luiheid en nietsdoen waardoor ons lichaam stijf en stram wordt. Geliefkoosde begeerten waar men aan toegeeft, moet men opgeven. Luiheid moet worden overwonnen.

De gezondheid moet men, evenzeer als het karakter, als een heilig bezit bewaren.

Christus heeft ons lichaam gekocht en wij zijn Zijn bezit. Wij hebben niet de vrijheid om er mee te doen wat wij zelf willen. Al degenen, die de gezondheidswetten kennen, moeten zich bewust worden van hun verplichting om te gehoorzamen aan de wetten, die God in hun wezen heeft vastgelegd. Gehoorzaamheid aan de gezondheidswetten is een zaak van persoonlijke verplichting. Wij zullen zelf lijden onder de gevolgen, wanneer wij de wet overtreden. Persoonlijk zullen wij verantwoording moeten afleggen aan God wat betreft onze gewoonten en gebruiken. Daarom bestaat voor ons de vraag niet: 'Wat zijn de wereldse gebruiken?', maar 'Hoe zal ik persoonlijk de woning die God mij geschonken heeft onderhouden?