You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 7 augustus 2001

De belangrijkste zaken op de eerste plaats

@HOOFDSTUK = GEMEENSCHAP VAN HET HART MET GOD

"Wacht op de Heere, wees sterk, en Hij zal uw hart versterken, ja, wacht op de Heere." Psalm 27:14 (SV)

De wereld wordt beheerst door gespannen toestanden als nooit tevoren. Het lichaam, de geest en de ziel worden in beslag genomen door de verschrikkelijke macht van het verlangen naar werelds plezier, geld verdienen, wedijver om macht en de felle strijd om het bestaan. Temidden van deze waanzinnige jacht, spreekt God. Hij vraagt, of wij ons willen afzonderen om zodoende gemeenschap te kunnen hebben met Hem. "Laat af en weet, dat Ik God ben" (Ps. 46:11).

Zelfs in de gewijde tijden wanneer men de gedachten op de hemel richt, ontbreekt het velen aan de zegen van een werkelijke gemeenschap met God. Zij zijn te gehaast. Zij zijn in het gebed te gehaast om de sfeer van Christus' liefdevolle tegenwoordigheid werkelijk te ervaren. Misschien staan zij een ogenblik stil binnen de heilige grenzen, maar wachten zij niet op Zijn raad. Zij hebben geen tijd om een ogenblik met de goddelijke Leraar door te brengen. Zo keren zij met hun last terug tot hun werk... Onze grote behoefte is niet om een moment rust te hebben in Zijn tegenwoordigheid, maar onze behoefte is een persoonlijk contact met Christus, om met Hem te zijn in gemeenschap.

Wij kunnen met zowel onze kleine zorgen en moeilijkheden, als ook onze grotere problemen, bij Hem komen. Alles wat ons overkomt en ons verstoort of bedroeft, moeten wij in gebed tot de Here brengen.

Rustig, maar toch vurig, moet de ziel zich tot God richten. De invloed die van Hem uitgaat is liefelijk en van blijvende aard. Hij, Die in het verborgene ziet heeft Zijn oor altijd openstaan voor elk gebed dat uit het hart opstijgt. Degene, die zich door een eenvoudig geloof verbonden heeft met God, zal goddelijke lichtstralen in zichzelf verzamelen die Hem zullen versterken in de strijd tegen satan.

Wanneer wij de Here steeds voor ons zien, en als wij ons hart toelaten Hem te danken en te prijzen, zal ons geloofsleven voortdurend fris en jong blijven. Onze gebeden zullen zijn als een gesprek met God, alsof wij spreken met een vriend. Hij zal dan Zijn geheimen aan ons persoonlijk kenbaar maken. En wij zullen ons dan vaak de tegenwoordigheid van Jezus bewust worden door de vriendelijke en blijde invloed, die van Hem uitgaat... Het gebed is in staat de aanvallen van satan te weren.