You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 6 augustus 2001

De belangrijkste zaken op de eerste plaats

WAAKT EN BIDT

"En bidt daarbij met aanhoudend bidden en smeken bij elke gelegenheid in de Geest, daartoe wakende met alle volharding en smeking voor alle heiligen." Efeziers 6:18

Gebed en waken zijn noodzakelijk, wanneer we vorderingen willen maken in het goddelijke leven... Hierin ligt uw enige veiligheid, om te leven als een wachter... Waakt en bidt te allen tijde. O, welk een bescherming bieden zij tegen het bezwijken voor verleiding en voor het vallen in de strikken van de wereld!

"Ziet toe, waakt en bidt!" (Marc.13:33 SV). 1. "Waakt" Waakt, dat u niet haastig, prikkelbaar of ongeduldig spreekt. Waakt, dat trots geen plaats in uw hart inneemt. Waakt, dat geen boze hartstochten u zullen overweldigen. In plaats daarvan, onderwerpt ze! Waakt... dat u niet ondoordacht handelt en oppervlakkig wordt, zodat er een invloed van u uitgaat, die een reuk des doods in plaats van een geur ten leven is. 2. "Bidt" Jezus zou u hiertoe niet hebben aangespoord, als er niet een wezenlijke noodzaak bestond om dit te doen. Hij weet dat u uit uzelf de vele verzoekingen van de vijand niet kunt overwinnen, noch de vele strikken, die voor uw voeten worden gelegd. Hij laat u niet alleen in uw strijd, maar Hij beschikt over een middel waardoor u hulp kunt krijgen. Daarom heeft Hij u geboden te bidden.

Op de juiste wijze bidden is God in het geloof vragen om de dingen die werkelijk nodig zijn. Ga in uw binnenkamer of naar een stille plaats en vraag de Vader u te helpen om Jezus' wil. Van zo'n gebed gaat kracht uit, als het wordt opgezonden uit een hart, dat van zijn eigen zwakheid overtuigd is, en ernstig verlangt om Gods kracht te ontvangen. Het ernstige, vurige gebed zal gehoord en beantwoord worden.

3. "Bezwijk niet" Werp u aan de voeten van Jezus, Die ook verzocht werd, en zodoende degenen kan helpen die verzocht worden... Pleit voor uw zaak tot God, door Jezus, totdat u vertrouwen hebt dat u van Hem kracht zult ontvangen; en totdat u weet dat u in de strijd om uw behoud, niet alleen gelaten wordt. God zal u helpen. Er zullen engelen over u waken. Maar u kunt deze hulp pas verwachten, als u hebt gedaan wat van uw kant in uw vermogen ligt. 'Waakt en bidt.'