You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 3 augustus 2001

De belangrijkste zaken op de eerste plaats

GESCHEIDEN VAN DE WERELD

"Ik bid niet, dat Gij hen uit de wereld wegneemt, maar dat Gij hen bewaart van de boze." Johannes 17:15

Vele belijdende christenen zou men goed kunnen vergelijken met de wijnstok, die over de grond kruipt en die zijn ranken slingert om de wortels en om het vuil, dat op zijn weg ligt. Voor hen geldt de boodschap: "Daarom gaat weg uit hun midden en scheidt u af, spreekt de Here" (2 Cor. 6:17). Uw ranken moeten afgewend worden van al wat aards is. Het is niet mogelijk, dat u zich zou verenigen met hen, die verdorven zijn, en toch rein te blijven.

Wat zou het fijn zijn als jonge mensen zich ervan bewust zouden zijn, dat zij kostbare planten zouden kunnen worden in de hof van de Here... Laat de tere ranken van sympathie zich slingeren om Jezus, om van Hem voedsel te ontvangen. En laat ze, in plaats van langs de aarde te kruipen, zich keren naar de Zon der Gerechtigheid, zodat zij de goddelijke lichtstralen mogen ontvangen. Groei, van dag tot dag, naar Zijn beeld en wordt á‚áá‚án, met Zijn goddelijke natuur. Zo kan tenslotte iedereen geschikt gemaakt worden voor Gods paradijs...

Klink de ziel onverbrekelijk vast aan de eeuwige Rots. Want alleen in Christus is onze veiligheid.

Een vereniging met Christus door een levend geloof zal blijven bestaan. Iedere andere verbintenis zal verbroken moeten worden... Maar deze á‚áá‚ánwording kost ons iets... Er zal een pijnlijk werk moeten worden volbracht; een werk van 'zich-losmaken', en ook een werk van 'zich-vastmaken'. Trots, zelfzucht, ijdelheid, wereldsgezindheid - zonde in al haar vormen - moeten worden overwonnen, wanneer wij met Christus verenigd willen worden. De oorzaak, waardoor zovelen het christelijke leven zo ellendig hard vinden, en waarom zij zo wispelturig en veranderlijk zijn, ligt hierin, dat zij zich proberen te verbinden met Christus zá¢ánder zich los te maken van deze geliefkoosde afgoden.

Willen wij de voorwaarde aanvaarden die in Zijn Woord geschreven staat - afscheiding van de wereld? Onze overgave en toewijding aan God moet uit een levend beginsel voortkomen; zij moet met ons leven samengeweven zijn en zij moet leiden tot zelfverloochening en zelfopoffering. Zij moet de grondslag vormen van al onze gedachten, en de bron van elke handeling zijn. Zo'n toewijding zal ons verheffen boven de wereld, en zal ons afzonderen van slechte invloeden die van de wereld uitgaan.