You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 2 augustus 2000

De belangrijkste zaken op de eerste plaats

HET GELOOF MOET DE VOORRANG HEBBEN

"Gij zult liefhebben de Heere, uw God, met geheel uw hart en met geheel uw ziel en met geheel uw verstand. Dat is het eerste en het grote gebod." Mattheus 22:37,38 (SV)

De jeugd moet zich bewust worden dat zij een diepe ervaring moeten krijgen in de dingen van God. Een oppervlakkig werk, zal geen zegen voortbrengen. Zij moeten het licht van Gods Woord diep in hun hart laten schijnen, zodat zij zichzelf als het ware met een brandende kaars doorzoeken.

Veel mensen belijden, dat zij aan Gods zijde staan, maar daar staan zij niet; het merendeel van al hun daden ligt aan satans kant. Hoe zullen wij vaststellen aan welke kant wij staan? Wie bezit het hart? Bij wie blijven onze gedachten stilstaan? Over wie praten wij graag? Voor wie zijn onze warmste genegenheden en voor wie spannen wij onze beste krachten in? Wanneer wij aan de kant van de Here staan, zijn onze gedachten bij Hem, en wij denken het liefst over Hem na. Dan hebben wij geen vriendschap met de wereld. Dan hebben wij alles wat wij bezitten en alles wat wij zijn, aan Hem gewijd. Dan verlangen wij Zijn beeld uit te dragen, Zijn geest uit te ademen, Zijn wil te doen, en in alle dingen Zijn welbehagen te doen.

De Bijbelse godsdienst is niet zomaar een godsdienst temidden van zoveel andere, maar zij doordringt en beheerst alle andere invloeden en is voortreffelijker dan welke andere ook. De Bijbelse godsdienst moet de beheersing over het leven hebben en het gedrag beïnvloeden. Dit moet niet slechts een streek met de verfkwast zijn, dat hier en daar op het doek wordt gezet, maar de invloed die er van uitgaat, moet het gehele leven doordringen, alsof het doek in de verf was gedompeld, zo lang, totdat iedere draad van het weefsel is gekleurd met een diepe, bestendige, onvergankelijke tint.

De christelijke godsdienst is een sterk weefsel, dat bestaat uit talloze draden, die met tact en vaardigheid zijn geweven. Dit weefsel kunnen wij alleen weven door wijsheid, die God ons schenkt. Wanneer wij op onszelf vertrouwen, weven wij er zelfzucht doorheen, en verknoeien zo de lap stof.

Laat ieder zichzelf ernstig afvragen: Ben ik werkelijk een christen? Draag ik de ware kenmerken van een christen? Doe ik mijn best om mijn karakter te vervolmaken naar het goddelijke Voorbeeld? Ware godsdienst is het navolgen van Christus!