You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 1 augustus 2000

Christus navolgen

JEZUS, ONS VOLMAAKTE VOORBEELD

"Wie zegt, dat hij in Hem blijft, behoort ook zelf zo te wandelen, als Hij gewandeld heeft." 1 Johannes 2:6

Wij hebben het hoogste en heiligste Voorbeeld voor ons. In Zijn gedachten, in Zijn Woorden en in Zijn daden was Jezus zonder zonde. Alles wat Hij deed was volmaakt. Hij wijst ons op het pad dat Hij liep, als Hij zegt: "Zo iemand achter Mij wil komen, die verloochene zichzelf en neme zijn kruis op en volge Mij" (Matth. 16:24).

Christus verenigt in Zijn Persoon de volledigheid en de volmaaktheid van de Godheid, en de volledigheid en de volmaaktheid van de zondeloze mensheid. Hij weerstond en overwon alle verzoekingen, waardoor Adam werd verzocht, doordat Hij in Zijn menselijkheid Zijn vertrouwen stelde in goddelijke macht. Dit onderwerp moet men grondiger bestuderen dan men gewoonlijk doet. De christenen stellen hun maatstaf te laag. Zij stellen zich tevreden met een oppervlakkige geestelijke ervaring, en dus ontvangen zij slechts zwakke schijnsels van het licht, terwijl zij duidelijker de wonderbare volmaaktheid van de menselijkheid van Christus hadden kunnen leren onderscheiden, die ver boven alle menselijke grootheid en alle menselijke vermogens uitreikt. Het leven van Christus is een openbaring van dá át leven wat de gevallen mensen zouden kunnen bereiken, door zich te verenigen en gemeenschap te hebben met de goddelijke natuur...

Mannen en vrouwen verontschuldigen zich voor hun neiging tot de zonde. Zo wordt de zonde dan voorgesteld als een noodzakelijk kwaad, dat men niet kan overwinnen. Maar zonde is geen noodzaak. Tijdens Christus' leven in deze wereld, heeft Hij vanaf zijn jeugd tot aan zijn volwassenheid alle verzoekingen, waardoor de mens verzocht wordt, weerstaan. Hij is het volmaakte Voorbeeld voor het kleine kind, voor de tiener en de volwassene.

Het leven van Christus heeft aangetoond waartoe de mens in staat is, wanneer hij deelgenoot wordt van de goddelijke natuur. Al wat Christus vanuit God ontving, kunnen wij ook ontvangen. Nu dan: vraag en ontvang!... Laat uw leven door verborgen schakels met het leven van Jezus samengevoegd zijn.