You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 28 juli 2000

De beëindiging van de zonde

ALS DE GENADEDEUR DICHTGAAT

"Wie onrecht doet, hij doe nog meer onrecht; wie vuil is, hij worde nog vuiler; wie rechtvaardig is, hij bewijze nog meer rechtvaardigdheid; wie heilig is, hij worde nog meer geheiligd." Openbaring 22:11

God heeft ons niet geopenbaard, wanneer de boodschap van de derde engel zal worden beëindigd, of wanneer de genadedeur zal worden gesloten... Ik ontving brieven, waarin mij gevraagd werd of ik enig licht had ontvangen over de tijd, dat de genadedeur zal worden gesloten. Ik kan hier alleen op antwoorden dat ik maar één boodschap heb om te verkondigen, en dat is dat het nú de tijd is om te werken terwijl het nog dag is, want de nacht komt, waarin niemand meer werken kan.

Wanneer Jezus in het Heilige der Heiligen opstaat en Zijn Middelaars kleed aflegt, en Zich bekleed met de mantel der wrake, in plaats van Zijn priesterlijk gewaad, zal het werk voor de zondaars zijn geëindigd. De genadetijd voor allen is voorbij, wanneer het pleidooi voor de zondaars is geëindigd en de mantel der wrake wordt omgeslagen.

De zaak van elk mens is dan beslist. Er zal geen verzoenend bloed meer zijn om van zonde te reinigen... Dan zal de weerhoudende Geest van God van de aarde worden weggenomen.

Gedurende die schrikbarende tijd moeten de rechtvaardigen voor het aangezicht van een heilig God leven zonder Middelaar. De macht die de goddelozen weerhield is weggenomen, en satan heeft de volledige leiding over degenen die tenslotte onboetvaardig bleven... Dan zal satan de bewoners van de aarde in een laatste grote benauwdheid storten. Wanneer Gods engelen de woeste stormen van de menselijke hartstochten niet meer in bedwang houden, zullen alle elementen van strijd worden losgelaten. De gehele wereld zal dan in een totale verwoesting worden overgegeven, die verschrikkelijker zal zijn dan de verwoesting die in 70 jaar na Chr. over Jeruzalem kwam.

Wij hebben geen tijd te verliezen. Wij weten niet hoe spoedig de genadedeur kan dichtgaan... Christus komt spoedig. Als de genadetijd eindigt, zal dit plotseling, onverwacht geschieden, wanneer wij het het minst vermoeden.

Wij kunnen vandaag een onberispelijk verslag hebben in de hemelse boeken, en wij kunnen weten of God ons aanneemt. Tenslotte zullen wij, als wij getrouw zijn, vergaderd worden in het Koninkrijk der hemelen.