You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 26 juli 2000

De beeïndiging van de zonde

EEN VOORAFGAAND OORDEEL

"Van sommige mensen zijn de zonden zo duidelijk, dat zij voor hen uitgaan naar het gericht, bij anderen komen zij achteraan." 1 Timotheus 5:24

Het werk van het onderzoekend oordeel en het uitdelgen van de zonden moet worden volbracht, voordat de Here wederkomt. Omdat de doden zullen worden geoordeeld uit wat geschreven staat in de boeken, kunnen de zonden van de mensen dus niet eerder worden uitgewist dan ná á het onderzoekend oordeel waar ieder geval beoordeeld wordt. Als het onderzoekend oordeel afgesloten is, zal Christus komen, en Hij zal Zijn loon met Zich hebben om ieder te geven naar zijn werken.

Allen zullen worden geoordeeld naar wat in de boeken geschreven staat. Zij zullen hun loon ontvangen naar hun werken. Dit oordeel zal niet bij het sterven van de mens plaats vinden.

In de schaduwdienst kwam de hogepriester, die verzoening had gedaan voor het volk Israël, naar voren en zegende de vergadering. Zo zal Christus bij de afsluiting van Zijn werk als Middelaar verschijnen, 'zonder zonde tot heil', om Zijn wachtende volk te zegenen met het eeuwige leven. Evenals de priester - als hij de zonden verwijderde van het heiligdom - de zonde beleed op de kop van de zondebok, zo zal Christus al deze zonden leggen op satan, die de oorzaak en de aanstichter van de zonde is. De zondebok, die de zonden van Israël droeg, werd weggezonden naar een 'onbewoond land'; evenzo zal satan, die de schuld draagt van alle zonden, die hij Gods volk liet begaan, duizend jaar lang op de aarde worden gebonden, die dan woest en onbewoond zal zijn. Hij zal tenslotte de volledige straf van de zonde moeten ondergaan in het vuur dat alle goddelozen zal vernietigen.

Helaas, slechts een gering aantal van het grote getal dat de aarde bewoont, zal worden verlost ten eeuwige leven, terwijl de massa's mensen, die hun ziel niet hebben vervolmaakt door te gehoorzamen aan de waarheid, de tweede dood zullen moeten ondergaan.

Gedurende de tijd, dat de zonden van de berouwvolle gelovigen worden weggenomen van het hemels Heiligdom, moet er een bijzonder werk van reiniging plaatsvinden onder Gods volk op aarde; zij moeten hun zonden volledig wegdoen!

My.AGP Devotionalroom

You are > home > www.agp-internet.com/react > Devotionalroom > Dagelijkse overdenkingjuli