You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 23 juli 2000

Wij leven in het oordeelsuur

GEOORDEELD VANUIT DE BOEKEN

"Want God zal elke daad doen komen in het gericht over al het verborgene, hetzij goed, hetzij kwaad." Prediker 12:14

In de grote dag van de uiteindelijke verzoening en het onderzoekend oordeel zijn de enige feiten die onderzocht worden, die van het belijdende volk van God. Het oordeel over de goddelozen is een afgescheiden en apart werk, en vindt plaats in een latere periode... De boeken met de verslagen in de hemel waarin de namen en de daden van mensen zijn beschreven, zullen richting geven aan de beslissingen van het oordeel... Het boek des levens bevat al de namen van allen die ooit in de dienst van God zijn getreden. Jezus zei tot Zijn discipelen: "Verheugt u dat uw namen zijn geschreven in de hemelen" (Luc. 10:20).

Paulus spreekt van Zijn gelovige medewerkers "Wier namen geschreven staan in het boek des levens" (Fil. 4:3).

"Een gedenkboek", is voor God geschreven, waarin de goede daden staan van hen die de Here vreesden en die Zijn naam in ere houden (Mal. 3:16). Hun gelovige woorden, hun handelingen van liefde staan geregistreerd in de hemel... Er is ook een boek met de zonden van mensen... De geheime bedoelingen en motieven komen in het onfeilbaar register. Het werk van ieder mens gaat aan Gods oog voorbij... Tegenover iedere naam in de boeken des hemels is met vreselijke duidelijkheid, ieder verkeerd woord geschreven, iedere zelfzuchtige daad, iedere onvervulde plicht, iedere geheime zonde en iedere listige huichelarij.

Van de hemel gezonden waarschuwingen en berispingen die genegeerd zijn, verloren uren, onbenutte gelegenheden, de invloed uitgeoefend ten goede of ten kwade, met zijn verreikende resultaten; alles is te boek gesteld door de daartoe aangestelde engel. Als uw naam is geregistreerd in het levensboek van het Lam dan zal alles goed komen met u.

Wees gewillig om uw fouten te bekennen en laat ze na, zodat uw fouten en zonden van te voren in het oordeel mogen gaan en uitgewist mogen worden.