You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 21 juli 2000

Wij leven in het oordeelsuur

HET SEIN VOOR HET BEGIN

"En Hij zeide tot mij: Tot tweeduizend driehonderd avonden en morgens; dan zal het heiligdom gereinigd worden." Daniël 8:14 (King James)

Wij moeten de profetieën ernstig bestuderen; wij moeten niet rusten voordat wij inzicht hebben gekregen wat betreft de leer van het Heiligdom, die aanschouwelijk wordt gemaakt door de gezichten van Daniël en Johannes. Dit onderwerp werpt veel licht op onze huidige toestand en ons werk, dat wij nog te doen hebben. Het geeft ons een feilloos bewijs, dat God ons in het verleden geleid heeft. Hierdoor wordt onze teleurstelling van 1844 verklaard. Zo zien wij dat niet het aardse heiligdom zou worden gereinigd, zoals wij meenden, maar dat Christus het Heilige der Heiligen in het hemelse Heiligdom binnenging en daar het afsluitingswerk voltooit van Zijn Hogepriesterlijke dienst, welke een vervulling is van de woorden van de Engel tot de profeet Daniël.

Men heeft begrepen dat de 2300 dagen begonnen zijn met het bevel van Arthaxerxes om Jeruzalem te herstellen en op te bouwen, en dat dit bevel werd uitgevoerd in de herfst van het jaar 457 voor Christus. En als men deze datum aanneemt als het beginpunt, is er een volmaakte overeenstemming met de vervulling van de voorzegde gebeurtenissen volgens de verklaring van dit tijdperk in Daniël 9:25-27. De zeventig weken, of 490 jaren, waren in het bijzonder voor de Joden bestemd. Bij het einde van dit tijdperk verzegelde het volk zijn verwerping van Christus, door de vervolging van Zijn discipelen - oa. de apostelen - zodat zij zich keerden tot de heidenen in 34 na Christus. Daarmee eindigden de eerste 490 jaren van de 2300 jaren, zodat er 1810 jaren overbleven. Vanaf 34 na Chr. reiken dus de 1810 jaren tot het jaar 1844. De engel zei: "Dan zal het Heiligdom gereinigd worden."(KJ)

Ons geloof, met betrekking tot de boodschappen van de eerste, de tweede en de derde engel, was geheel juist. De grote wegwijzers, die wij hebben gevolgd, zijn onverzettelijk. Al proberen de legerscharen van satan deze wegwijzers uit hun grondvesten los te rukken en denken te overwinnen, toch is het hun niet gelukt. Deze pilaren van waarheid staan even vast als de eeuwige heuvelen, die onbewegelijk blijven vaststaan ondanks alle menselijke pogingen - en de pogingen van satan en zijn legerscharen - om ze omver te krijgen. Door de Schriften voortdurend en al biddende te onderzoeken leren wij veel. We zullen ontdekken dat hetgeen ons geleerd is ook waar is.