You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 20 juli 2000

Wij leven in het oordeelsuur

CHRISTUS VERSCHIJNT VOOR DE OUDE VAN DAGEN

"Ik bleef toekijken in de nachtgezichten, en zie, met de wolken des hemels kwam iemand gelijk een mensenzoon; Hij begaf zich tot de Oude van dagen, en men leidde Hem voor deze." Daniël 7:13

Na Zijn hemelvaart, begon onze Verlosser Zijn werk als onze Hogepriester. Paulus zegt: "Christus is niet binnengegaan in een heiligdom, met handen gemaakt, een afbeelding van het ware, maar in de hemel zelf, om thans, ons ten goede, voor het aangezicht Gods te verschijnen" (Hebr. 9:24).

Achttien eeuwen lang geschiedde dit werk van de tempeldienst gedurig in het eerste vertrek van het Heiligdom. Het bloed van Christus pleitte ten gunste van berouwvolle gelovigen, stelde hun vergiffenis zeker en hun aanneming door de Vader, maar hun zonden bleven geboekt in de hemelse registers. Evenals er in de schaduwdienst een verzoening plaatsvond bij de afsluiting van het jaar, evenzo moet er een verzoeningswerk gedaan worden namelijk het verwijderen van de zonde uit het Heiligdom, voordat het verlossingswerk van de mens door Christus wordt voltooid. Dat is de dienst die aan het einde van de 2300 dagen begon. Op dat moment ging onze Hogepriester in het Heilige der Heiligen, om het laatste deel van Zijn plechtige werk te volbrengen namelijk de reiniging van het Heiligdom in de hemel...

De gebeurtenis dat Christus als onze Hogepriester het Heilige der Heiligen binnengaat om het Heiligdom van zonde te reinigen staat drie maal in de Bijbel beschreven.

1. Deze handeling wordt aanschouwelijk gemaakt in Daniel 8:14: 'het komen van den Zoon des mensen tot den Oude van dagen', ook beschreven in Dan. 7:13 2. De voorzegging van Maleachi: 'het komen van de Here tot Zijn tempel' in Maleachi 3:1 3. De komst van de bruidegom tot het huwelijksfeest, dat omschreven staat in de gelijkenis van de tien maagden in Mattheüs 25:1-13.

De reiniging van het Heiligdom houdt een onderzoekend werk in, een oordeels werk. Dit werk zal voltooid moeten zijn vá¢áá¢árdat Christus wederkomt om Zijn volk te verlossen. Als Hij komt is Zijn loon bij Hem om ieder mens te geven overeenkomstig zijn werken.

Op de afrekeningsdag zullen noch een hoge positie, noch rang of rijkdom een haarbreed toedoen aan de rechtszaak van wie dan ook. 'Het is de alziende God', Die de mensen zal oordelen naar wat zij zijn, in reinheid, in edelmoedigheid, in liefde voor Christus.