You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 19 juli 2000

Wij leven in het oordeelsuur

DE HEMELSE DINGEN WORDEN GEREINIGD

"En nagenoeg alles wordt volgens de wet met bloed gereinigd, en zonder bloedstorting geschiedt er geen vergeving. Noodzakelijk moeten dus hiermede de afbeeldingen van de dingen gereinigd worden, maar de hemelse dingen zelf met betere offeranden dan deze." Hebreeën 9:22,23

Wat is de reiniging van het Heiligdom? In de Oudtestamentische Schrift staat vermeld, dat er zo'n dienst bestond i.v.m. het aardse heiligdom. Maar is het mogelijk, dat er in de hemel iets zou bestaan, dat moet worden gereinigd? In Hebreeën negen wordt duidelijk geleerd, dat het aardse zowel als het hemelse Heiligdom wordt gereinigd...

De reiniging van zowel de schaduwdienst als de ware dienst, moet worden voltrokken door bloedstorting; in de eerstgenoemde dienst met het bloed van dieren en in de laatstgenoemde dienst met het bloed van Christus. 47) De reiniging hield niet in dat de lichamelijke onreinheden weggenomen zouden worden. Deze reiniging zou worden voltrokken met bloed, en dus moet dit een reiniging zijn van zonde.

Maar hoe is het mogelijk, dat er zonde is, die verband houdt met het hemelse of het aardse heiligdom? Evenals vroeger de zonden van het volk, zinnebeeldig door het bloed van het zondoffer, werden overgedragen op het aardse heiligdom, zo worden onze zonden in werkelijkheid door het bloed van Christus overgedragen op het hemelse Heiligdom. Evenals de reiniging volbracht werd in de schaduwdienst van het aardse heiligdom door het wegnemen van de zonden, die het heiligdom hadden bezoedeld, zo zal de daadwerkelijke reiniging van het hemelse Heiligdom in vervulling gaan door het wegnemen of uitdelgen van de zonden, die daar staan opgetekend. Hiertoe is het nodig, dat de boeken des levens moeten worden onderzocht ten einde te kunnen vaststellen, wie door berouw en belijdenis van zonden en door geloof in Christus, recht hebben op de zegeningen van Zijn verzoening.

Dan (op die grote dag van de uiteindelijke beloning) zullen, door de kracht van het verzoenend bloed van Christus, de zonden van alle ware berouwvole zondaren worden uitgewist uit de hemelse boeken.

Hij (Christus) vraagt voor Zijn volk niet alleen vergeving en volledige en volkomen rechtvaardiging, maar Hij vraagt bovendien, dat zij zullen delen in Zijn heerlijkheid en zullen zitten met Hem op Zijn troon.