You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 18 juli 2000-07-17

Christus in de ware Tempel

DE WARE MIDDELAAR

"Want er is á‚áá‚án God en ook á‚áá‚án middelaar tussen God en mensen, de mens Christus Jezus." 1 Timotheüs 2:5

In het middelaarswerk van Christus, heeft zich de liefde van God in haar volmaaktheid geopenbaard aan mensen en aan engelen.

Hij staat daar, om voor u te bemiddelen. Hij is de grote Hogepriester, die pleit ten gunste van u. U moet tot Hem gaan en uw zaak laten voorleggen aan de Vader door middel van Jezus Christus. Op deze wijze kunt u toegang hebben tot God, en al zou u zondigen, uw zaak is niet hopeloos. "Als iemand gezondigd heeft, wij hebben een voorspraak bij de Vader, Jezus Christus, de Rechtvaardige" (1 Johannes 2:1).

Christus is onze Verlosser; Hij zal geen voordeel trekken uit uw vernederende belijdenissen. Wanneer u een persoonlijke zonde hebt, belijdt deze voor Christus, Die de enige Middelaar is tussen God en de mens. 42) Hij toont ons aan de Vader, gekleed in het witte kleed van Zijn eigen karakter. Hij pleit voor God ten gunste van u en zegt: 'Ik heb de plaats van de zondaar ingenomen. Kijk niet naar dit weerspannig kind, maar zie op Mij.' Al pleit satan met luide stem tegen onze ziel, deze opeisend als zijn prooi, toch pleit het bloed van Christus met groter macht.

Het werk van Christus in het hemels Heiligdom, waar Hij Zijn eigen bloed ieder ogenblik aanbiedt voor het verzoendeksel, om voor ons te bemiddelen, moet ten volle in het hart geprent worden, zodat wij ons bewust zijn van de waarde van elk moment. Jezus leeft altijd om voor ons voorspraak te doen, maar één ogenblik dat achteloos verspild wordt, kan nooit meer worden hersteld.

Denk aan Jezus. Hij staat in Zijn heilige plaats niet eenzaam en alleen, maar Hij is omgeven door tienduizend maal tienduizend hemelse engelen, die wachten op Zijn bevelen. Hij geeft hen de opdracht naar de zwakste heilige te gaan die in God zijn vertrouwen stelt om voor hem te werken. Deze hulp staat ter beschikking aan hoogggeplaatsten en nederigen, voor rijken en armen.

Bedenk dit grote feit, dat Christus met Zijn verheven werk in het hemels Heiligdom niet ophoudt, maar gedurig bezig is. Wanneer u het zachte juk van Christus draagt en de last van Christus op u neemt bent u betrokken in eenzelfde soort werk als uw levende Leidsman.