You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 17 juli 2000

Christus in de ware Tempel

DE UITEINDELIJKE VERLOSSING VOOR ZIJN KINDEREN

"Doch Hij heeft, juist doordat Hij in eeuwigheid blijft, een priesterschap, dat op geen ander kan overgaan. Daarom kan Hij ook volkomen behouden, wie door Hem tot God gaan, daar Hij altijd leeft om voor hen te pleiten." Hebreeën 7:24,25

In elk opzicht is er voorziening getroffen voor onze zwakheden, en alle mogelijke bemoediging is ons aangeboden om tot Christus te komen. Christus offerde 'Zijn gebroken lichaam' om Gods erfdeel los te kopen om zo de mens een nieuwe kans te geven. Christus deed verzoening voor het verloren mensdom door Zijn reine leven van gehoorzaamheid en door Zijn dood aan het kruis van Golgotha.

De Leidsman van onze zaligheid komt nu niet als een smekeling voor ons tussenbeide, maar als een Overwinnaar, die aanspraak maakt op Zijn overwinning. Zijn offerande is volkomen, en als onze Middelaar voert Hij het werk uit, dat Hij Zichzelf heeft opgedragen, terwijl Hij God het wierookvat aanbiedt, dat Zijn eigen smetteloze verdiensten, de gebeden, de belijdenissen en dankzeggingen van Zijn volk bevat. Deze stijgen op tot God en verspreiden de zoete reuk van Zijn gerechtigheid. Deze offerande is volkomen welgevallig zodat de vergiffenis alle overtreding bedekt. (Openb 8:3,4).

Christus gaf Zichzelf om onze Plaatsvervanger en Borg te zijn. Hij gaat niemand achteloos voorbij. Hij, Die niet kon aanzien, dat mensen zouden zijn overgeleverd aan een eeuwig verderf, zonder Zijn ziel voor hen tot de dood toe uit te storten, om hen te redden, zal met erbarmen en medelijden zien op iedere ziel, die zich bewust is, dat hij zichzelf niet kan verlossen.

Hij zal geen smekeling aanzien, zonder hem op te richten. Hij, Die door Zijn eigen zoenoffer voor de mens een oneindige schat aan morele kracht beschikbaar heeft gesteld, zal niet falen om deze kracht ten gunste van ons te gebruiken. Wij mogen onze zonden en verdriet aan Zijn voeten neerleggen, want Hij heeft ons lief. Met iedere blik en ieder woord nodigt Hij ons uit om Hem te vertrouwen. Hij zal ons karakter vormen naar Zijn eigen wil.

De gehele duivelse macht is niet in staat een ziel te bemachtigen, die zichzelf in eenvoudig vertrouwen op God werpt. "Hij geeft de moede kracht, en de machteloze vermeerdert Hij sterkte" (Jes. 40:29).