You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 14 juli 2000

Christus in de ware Tempel

ZIJN INGAAN IN DE HEILIGE PLAATS

"...en dat niet met het bloed van bokken en kalveren, maar met zijn eigen bloed, eens voor altijd binnengegaan in het heiligdom, waardoor Hij een eeuwige verlossing verwierf." Hebreeën 9:12

In het voorjaar van het jaar 31 na Chr. werd Christus, het ware Slachtoffer, op Golgotha geofferd.

Toen Christus aan het kruis uitriep 'Het is volbracht' werd de voorhang, tussen het heilige en het heilige der heiligen, in de tempel in tweeën gescheurd. Deze voorhang was van bijzondere betekenis voor het Joodse volk. De voorhang was van kostbare stof gemaakt - van purper en goud - en was zeer breed en hoog. Op het ogenblik dat Christus de laatste adem uitblies, waren er getuigen in de tempel, die zagen hoe het stevige zware doek door onzichtbare handen van boven naar beneden vaneengescheurd werd. Deze daad betekende voor het hemelse heelal en voor de wereld die door zonde verdorven was, dat er voor het gevallen mensdom een nieuwe, een levende weg geopend was. Alle offerdiensten liepen uit op dat ene grote Offer van Gods Zoon.

De voorafschaduwing ontmoette het tegenbeeld in de dood van Gods Zoon. De weg naar het Heilige der Heiligen werd geopend. Er werd voor allen een nieuwe levende weg bereid. De zondige bedroefde mensheid hoefde niet langer te wachten op de komst van de Hogepriester. Van toen aan zou de Verlosser dienst doen als Priester en Voorspraak in de hemel der hemelen. Er is een einde gemaakt aan alle slachtoffers en offeranden voor de zonde.

De Zoon van God was gekomen in overeenstemming met Zijn Woord: "Zie, hier ben Ik - in de boekrol staat van Mij geschreven - om uw wil, o God, te doen."... "Met Zijn eigen bloed, eens voor altijd binnengegaan in het heiligdom, waardoor Hij een eeuwige verlossing verwierf" voor ons. (Hebr. 10:7; 9:12).

De Heilige Geest, die op de Pinksterdag neerdaalde, leidde de gedachten van de discipelen van het aardse heiligdom opwaarts naar het hemelse, waar Jezus door Zijn eigen bloed was ingegaan, om over Zijn discipelen de zegeningen uit te storten van Zijn verzoening.

Zo werden de ogen van de mensen gericht op het ware Offer voor de zonden van de wereld. Het aardse priesterschap nam een einde, maar wij mogen nu zien op Jezus, de Bedienaar van het Nieuwe Verbond.

De oudste Broer van ons mensengeslacht staat voor de eeuwige troon.