You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 2 juni 2001

Talenten voor allen

GENEESWIJZE VOOR DE LUIHEID

"... in ijver onverdroten, vurig van geest, dient de Here." Romeinen 12:11

Het leven van Christus vertoonde, vanaf Zijn vroegste jeugd, een leven van ernstig bezig zijn. Hij leefde niet om Zichzelf te behagen. Hoewel Hij de zoon van de oneindige God was, werkte Hij toch in de timmermanszaak samen met Zijn vader Jozef. Zijn werk was opmerkelijk. Hij was in de wereld gekomen als de Vormer van karakters, en als zodanig was al Zijn werk volmaakt. Hij deed Zijn dagelijks werk net zo volmaakt als het vormen van karakters door Zijn goddelijk vermogen. Hij is ons Voorbeeld in alles.

Het is de plicht van iedere christen zich te wennen aan ordelijkheid, grondigheid en volharding. Men kan zich nooit verontschuldigen, bij welk werk dan ook, dat men traag werkt. Wanneer iemand eindeloos aan het werk is, komt dat omdat zijn gedachten er niet bij zijn; hij doet zijn werk niet met liefde... Door de wilskracht te trainen zullen de handen zonder moeite werken. 3) De Bijbel keurt luiheid af. Luiheid is de grootste vloek, in onze wereld. Iedere man en vrouw, die zich tot de waarheid bekeerd heeft, zal een ijverig werker zijn.

Het hangt af van het juiste gebruik van onze tijd of we er in slagen kennis en geestelijke opvoeding te verwerven. De ontwikkeling van de geest hoeft niet belemmerd te worden door armoede, een nederige afkomst of een ongunstige omgeving. Benut elk moment. Er zijn zoveel momenten die verspild worden in nutteloosheid b.v. de ochtenduren wanneer we uitslapen, de tijd wannneer we moeten reizen met de trein of de auto, wanneer we moeten wachten op het station, op het eten dat laat wordt geserveerd of op mensen die te laat op hun afspraak komen.

Wat zou men niet allemaal kunnen volbrengen wanneer deze onbenutte ogenblikken gebruikt zouden worden om een boek ter hand te nemen om daarin te lezen, uit het hoofd te leren of te overdenken?! Doelgerichtheid, volhardende ijver en een zorgvuldige indeling van tijd, zal de mensen bekwaam maken om kennis te vergaren en een verstandelijke discipline te verwerven, die hen geschikt zullen maken voor nagenoeg iedere invloedrijke en nuttige betrekking.

My.AGP Devotionalroom

You are > home > www.agp-internet.com/react > Devotionalroom > Dagelijkse overdenkingjuni


www.sdanl.org