You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 9 mei 2001

Vergiffenis en aanvaarding

VERBONDEN MET CHRISTUS

"Blijft in Mij, gelijk Ik in u. Evenals de rank geen vrucht kan dragen uit zichzelf, als zij niet in de wijnstok blijft, zo ook gij niet, indien gij in Mij niet blijft." Johannes 15:4

Ieder mens heeft de vrijheid van keuze om Christus af te wijzen, door te weigeren Zijn Geest in liefde te ontvangen en Zijn voorbeeld te volgen, of om Christus aan te nemen en een persoonlijke relatie met Hem aan te gaan, door zelfverloochening, geloof en gehoorzaamheid. Wij moeten Christus kiezen, omdat Hij ons eerst verkozen heeft. Deze relatie met Christus wordt aangegaan door mensen die van nature Hem juist zeer vijandig zijn. Het is een relatie van volkomen afhankelijkheid die aangegaan wordt door een trots hart. Dit is een zeer nauwgezet werk en velen die belijden volgelingen van Christus te zijn, weten hier niets vanaf. Zij aanvaarden de Verlosser bij name, maar niet als de Enige Heerser over hun hart.

De kwade neigingen in het menselijk hart, zijn moeilijk te over¬winnen en men zal er constant tegen moeten vechten. Iedere ziel, die betrokken is in die strijd, weet hoe intens en hoe bitter deze conflicten zijn. Alles, wat betreft de groei in de genade, is moeilijk, omdat de wereldse maatstaf en de wereldse stelregels ook steeds tussen de ziel en de heilige maatstaf van God betrokken worden. De Here wil dat wij zullen worden verhoogd, veredeld en gelouterd door de beginselen uit te dragen die de grondslag vormen van Zijn grote zedelijke maatstaf. Deze maatstaf zal ieder karakter beproeven en meten op die grote dag der laatste afrekening.

Wij moeten de overwinning over onszelf behalen. Wij moeten onze zelfzuchtige genegenheden en begeerten kruisigen; dan pas begint de verbondenheid van de ziel met Christus. Als deze verbondenheid tot stand is gebracht, kan zij alleen bewaard blijven door een volhardende, ernstige en nauwgezette inspanning.

Iedere christen moet voortdurend op wacht staan; wakende over elke in en uitgang van het hart, waar satan misschien toegang zou kunnen vinden. Hij moet bidden om Gods hulp en tegelijkertijd met zekere beslistheid elke neiging tot zonde weerstaan. Door moed, geloof en volharding, kan hij overwinnen. Maar men moet niet vergeten, dat de overwinning alleen behaald kan worden als Christus in de mens blijft en de mens in Christus. Alleen door een persoonlijke verbondenheid met Christus, door dagelijkse gemeenschap met Hem, van uur tot uur, kunnen wij de vruchten van de Heilige Geest voortbrengen.