You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Vergiffenis en aanvaarding

TERUGGAVE VAN GESTOLEN GOEDEREN IS EEN VEREISTE

"...de goddeloze geeft een pand terug, vergoedt het geroofde, wandelt naar de inzettingen die doen leven, zodat hij geen onrecht meer bedrijft - hij zal zeker leven, hij zal niet sterven." Ezechiël 33:15

Er is geen werkelijk berouw als er geen hervorming plaatsvindt... De christen moet in zijn zakenleven aan de wereld tonen op welke wijze God verlangt, dat zakelijke transacties moeten worden verricht. Bij iedere handelsovereenkomst moet hij duidelijk kenbaar maken dat God Zijn Leider en Onderwijzer is. "De Here heilig" moet geschreven zijn op de dagelijkse kasboeken en de grootboeken, op de akten, de rekeningen, de ontvangstbewijzen, en wisselnota's. Zij, die belijden navolgers te zijn van Christus, en in hun omgang onbetrouwbaar zijn, leggen een vals getuigenis af ten aan zien van het karakter van een heilig, rechtvaardig en barmhartig God... Indien wij anderen schade hebben berokkend door de een of andere oneerlijke overeenkomst, of wij hebben in een handelszaak bedrog gepleegd, of enig mens tekort gedaan al was het ook binnen de perken van de wet, dan moeten wij onze schuld belijden en wij moeten het terug geven voor zover het in ons vermogen ligt. Eerlijk zijn betekent niet alleen terug geven wat wij genomen heb¬ben, maar ook alles wat het zou hebben opgebracht als het volgens recht en wijs gebruik zou zijn belegd gedurende de tijd dat het in ons bezit was.

Indien wij op enige manier onze naaste hebben bedrogen of benadeeld, moeten wij dit bedrag teruggeven. Als wij onbewust een vals getuigenis hebben gegeven, of de woorden van een ander verkeerd hebben voorgesteld, of zijn invloed op de een of andere wijze hebben geschaad, moeten wij tot degenen gaan met wie wij over hem of haar hebben gesproken, en al onze beledigende woorden terugnemen.

Het zal niet lang meer duren of de tijd van het onderzoekend oordeel wordt afgesloten. Wanneer u nu de Here niet getrouw dient, hoe zult u dan staan tegenover het verslag van uw oneerlijke handelwijzen?... Wanneer u tot nog toe heeft geweigerd oprecht met God te handelen, dan smeek ik u om over uw tekortkomingen na te denken, en zo mogelijk de rekening te vereffenen. Als dit onmogelijk is, bidt dan in ootmoedig berouw dat God terwille van Christus uw grote schuld moge vergeven. Begin nu te handelen als een christen. Breng geen verontschuldiging aan, dat u niet in staat bent de Here het Zijne te geven. Nu is het nog niet te laat om verkeerdheden recht te zetten. Nu wordt u toegeroepen: "Heden, indien gij Zijn stem hoort, verhardt uw harten niet."

2

My.AGP Devotionalroom

You are > home > www.agp-internet.com/react > Devotionalroom > Dagelijkse overdenkingmei


Devotional voor 6 mei 2001