You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 30 december

Het paradijs wordt uiteindelijk hersteld

DE BELONING VOOR HEN DIE ZIELEN HEBBEN GEWONNEN

"En de verstandigen zullen stralen als de glans van het uitspansel, en die velen tot de gerechtigheid hebben gebracht als de sterren, voor eeuwig en altoos." Daniël 12:3<%0>

Alhoewel ons leven hier op aarde door de zonde ingeperkt wordt, kunnen wij toch de grootste blijdschap en de beste opvoeding krijgen door ons dienstbaar te stellen. Zo zal in het toekomstig leven, dat niet meer wordt belemmerd door de beperkingen van de zondige mensheid, ook de grootste vreugde en het hoogste onderwijs gevonden worden in dienstbaarheid. 69) "Zo iemands werk blijft, dat hij daarop gebouwd heeft, die zal loon ontvangen" (1 Cor.3:14). Het loon, dat zal worden gegeven aan de trouwe arbeiders, wanneer zij samen zullen verschijnen voor Gods troon en het Lam, zal heerlijk zijn. Zij zijn deelgenoten met Christus in Zijn lijden geweest, zij hebben met Hem samengewerkt in het verlossingsplan en nu zijn zij deelgenoten met Hem in de blijdschap geworden bij het zien van de zielen die voor Gods Koninkrijk zijn gered. Ze zijn daar om God te loven in alle eeuwigheid.

Een christen zei eens, dat, als hij in de hemel zou komen, hij dan verwachtte daar drie wonderen te beleven. Hij zou zich zeker verbazen daar enigen te ontmoeten, die hij er niet zou hebben verwacht. Ook zou hij verbaasd zijn er enigen niet aan te treffen, die hij er verwacht had. En hij zou zich nog het meest verwonderen om zichzelf, als onwaardige zondaar, daar in het Paradijs te zien. Velen, die hoge plaatsen hebben bekleed als christenen op deze aarde, zullen niet bij de gelukkige schare rondom de troon staan. Degenen die kennis en talent hebben ontvangen, maar toch genoegen hadden in ruzie en onheilige twist, zullen geen plaats krijgen te staan met de verlosten... Zij wilden een groot werk doen, zodat zij in de ogen van de mensen bewondering zouden krijgen en zouden worden gevleid, maar hun namen stonden niet in het boek des levens van het Lam. "Ik heb u niet gekend", zijn de droevige woorden, die Christus richt tot deze mensen. Maar zij, van wie hun leven waardig gemaakt is, door kleine daden van vriendelijkheid, door zachte woorden van liefde en medeleven en van wie het hart terugschrok voor twist en vijandige rivaliteit, zij, die nooit iets groots ondernamen om door mensen te worden geprezen, zij staan vermeld in het boek des levens van het Lam. Alhoewel de wereld hen als onbeduidende mensen beschouwt, worden zij door God goed bevonden voor het aangezicht van het hele universum.