You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 29 december

Het paradijs wordt uiteindelijk hersteld

DE WEDLOOP OM HET EEUWIGE LEVEN

"Daarom dan, laten ook wij, nu wij zulk een grote wolk van getuigen rondom ons hebben, afleggen alle last en de zonde, die ons zo licht in de weg staat, en met volharding de wedloop lopen, die vá¢áá¢ár ons ligt." Hebreeën 12:1

In de brief aan de Hebreeën wordt er op gewezen, dat de wedloop van de christen om het eeuwige leven te beërven, moet worden gekenmerkt door oprechtheid in zijn streven naar zijn doel... Afgunst, boosaardigheid, kwaaddenken, kwaadspreken en gierigheid, zijn bezwarende eigenschappen, die de christen van zich af moet zetten, als hij met succes de wedloop om de onsterfelijkheid te ontvangen wil uitlopen. Iedere gewoonte en ieder gebruik, dat tot zonde leidt waardoor Christus oneer wordt aangedaan, moet worden afgelegd, hoe groot ook het offer mag zijn. De zegen van de hemel kan nooit op iemand rusten, wanneer deze de eeuwige beginselen van het recht geweld aandoet. Eén zonde, die men blijft koesteren, is voldoende om het karakter te verlagen en om anderen te verleiden.

"Indien uw hand u ergert", zei de Verlosser, "houw ze af"; het is beter verminkt tot het leven in te gaan, dan de twee handen hebbende heen te gaan naar de hel, in het onuitblusselijk vuur. En indien uw voet u ergert, houw hem af; het is u beter kreupel tot het leven in te gaan, dan de twee voeten hebbende geworpen te worden in de hel, in het onuitblusselijk vuur" (Marcus 9:43,45). Als het erom gaat het lichaam voor de dood te bewaren door een hand of een voet af te houwen, of zelfs het oog uit te rukken, hoeveel ernstiger zou de christen zich moeten voornemen de zonde, die tot de eeuwige dood leidt, uit zijn leven weg te doen.

De kampvechters in vroegere tijden verloochenden zichzelf en hielden zich strikt aan de regels en onderwierpen zich aan een strenge discipline,alhoewel ze niet eens zeker waren van de overwinning... Gelukkig is dit niet het geval in de strijd van de christen. Niemand, die handelt overeenkomstig de voorwaarden, zal aan het eind van de strijd teleurgesteld worden. Degene die oprecht, ernstig en volhardend is, zal de bekroning niet missen. De wedloop is niet bestemd voor de vluggen, de strijd is niet gegeven voor de sterken. De zwakste heilige zo goed als de sterkste mag de kroon van onsterfelijke heerlijkheid dragen. Al degenen, die door de kracht van de goddelijke genade hun leven gelijkvormig aan de wil van Christus laten maken, kunnen de overwinning behalen.