You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 28 december

Het paradijs wordt uiteindelijk hersteld

DE HEMEL BESTAAT ECHT

"En mijn volk zal in een verblijf des vredes wonen, in veilige woningen, in oorden van ongestoorde rust." Jesaja 32:18

De vrees dat men zich de toekomstige erfenis te stoffelijk zou voorstellen, heeft er velen toe geleid de werkelijke waarheid geheel te vergeestelijken, terwijl deze ons ertoe brengen moet hiernaar uit te zien als naar onze woning. Christus heeft Zijn discipelen verzekerd, dat Hij heenging om een woning voor hen te bereiden in het huis van Zijn Vader. Zij, die de leringen van Gods Woord aannemen, zullen niet onwetend worden gelaten over het hemels verblijf,

In de Bijbel wordt de erfenis van de verlosten een land genoemd. Daar brengt de hemelse Herder Zijn kudde naar bronnen van levend water. De boom des levens geeft er iedere maand zijn vruchten, de bladeren van deze boom zijn tot genezing van de volkeren. Daar zijn altijd stromende beken, helder als kristal en aan de oevers overschaduwen wuivende bomen de paden, die gemaakt zijn voor de verlosten des Heren. Daar gaan wijde uitgestrekte vlakten geleidelijk over in prachtige glooiende heuvels en de bergen van God verheffen er hun verheven toppen. Op deze vreedzame vlakten, aan deze levende wateren, zal Gods volk, dat zolang een volk was van Pelgrims en zwervers, een thuis vinden.

"Mijn volk zal in een woonplaats des vredes wonen... en in stille geruste plaatsen" (Jes. 32:18). "Er zal geen geweld meer gehoord worden in uw land, verwoesting noch verbreking in uw grondgebied, maar uwe muren zult gij Heil noemen en uw poorten Lof " (Jes.60:18). "En zij zullen huizen bouwen en bewonen en zij zullen wijngaarden planten en hun vrucht eten. Zij zullen niet bouwen, dat een ander bewone, zij zullen niet planten, dat een ander het ete... Mijn uitverkorenen zullen het werk hunner handen verslijten..." (Jes. 65:21,22).

Daar zullen "de woestijn en de dorre plaatsen hierover vrolijk zijn, en de wildernis zal zich verheugen en zal bloeien als een roos" (Jes. 35:1). Voor een doorn zal een denneboom opgaan, voor een distel zal een mirteboom opgaan" (Jes.55:13). "En de wolf zal met het lam verkeren, en de luipaard bij de geitebok nederliggen... en een klein jongske zal ze drijven" (Jes.11:6).