You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 27 december

Het paradijs wordt uiteindelijk hersteld

DE HEMEL BEGINT OP AARDE

"Komt tot Mij, allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven." Mattheus 11:28

De hemel moet op deze aarde beginnen. Degene die op het Woord van Christus vertrouwen, en die hun ziel aan Zijn zorg overgeven, en hun leven aan Zijn geboden, zullen vrede vinden en rust. Niets ter wereld kan hen bedroefd maken, wanneer Jezus hen verblijdt met Zijn aanwezigheid. In een volmaakte aanvaarding en instemming ligt een volmaakte rust. De Here spreekt: "Gij zult volkomen vrede bewaren in hem die op u vertrouwt, wiens geest in u bevestigd is (Jes. 26;3). Ons leven kan een chaos lijken, maar als wij onszelf opdragen aan de wijze Meester, zal Hij er het patroon en het karakter uit te voorschijn halen, dat tot Zijn verheerlijking zal zijn. En dit karakter, dat een uitdrukking is van de heerlijkheid - het karakter - van Christus, zal ontvangen worden in het paradijs van God. Een nieuw geslacht zal met Hem in witte klederen wandelen, want zij zijn het waardig.

Wanneer wij door Jezus in deze rust ingaan, begint de hemel hier al. Wij geven antwoord op Zijn uitnodiging: " Komt, leert van Mij", en door zo tot Hem te komen, begint in ons het eeuwige leven. De hemel is een onafgebroken naderen tot God door Christus. Hoe langer wij in de hemel van genade blijven, hoe meer van Zijn heerlijkheid ons geopenbaard zal worden en hoe meer wij van God leren kennen, hoe dieper en sterker ons geluk zal zijn.

Wanneer Gods volk vervuld zal zijn met zachtmoedigheid en tedere liefde, zullen zij zich bewust worden dat Zijn vaandel Zijn Liefde is, die over Zijn volk is opgeheven, en zij zullen proeven dat Zijn vrucht zoet is. Zijn volk zal een hemel op aarde maken, waar allen zich voorbereiden tot de hemel daarboven.

Wanneer wij met Jezus wandelen in dit leven, kan Zijn liefde ons vervullen, zodat we vrede in ons hart hebben wanneer wij in Zijn tegenwoordigheid zijn. Alles wat de menselijke natuur kan dragen, kunnen wij hier ontvangen. Maar wat is dit in vergelijking met het hiernamaals? "Daarom zijn zij voor de troon van God en zij dienen Hem dag en nacht in Zijn Tempel... Want het Lam, dat in het midden van de troon is, zal hen weiden en hen voeren naar levende fonteinen der wateren" (Openb. 7:15-17).