You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 24 december

Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde

TWEE WERELDEN MET ELKAAR VERGELEKEN

"Maar gelijk geschreven staat: Wat geen oog heeft gezien en geen oor heeft gehoord en wat in geen mensenhart is opgekomen, al wat God heeft bereid voor degenen, die Hem liefhebben." 1 Corinthiers 2:9

De heerlijkheid van de eeuwige wereld is mij getoond. Ik wil u vertellen dat het de moeite waard is de hemel te winnen. Het moet het doel zijn in uw leven gevormd te worden voor de omgang met de verlosten, met heilige engelen en met Jezus, de Verlosser van de wereld. Indien ons toegestaan werd slechts á‚áá‚án blik te werpen in de hemelse stad, dan zouden we verlangen om nooit meer op aarde te hoeven blijven. Er zijn schitterende landschappen op aarde en ik verheug mij over de aanblik van de liefelijkheid van de natuur. Hierdoor worden mijn gedachten tot God, de Schepper, gericht. Maar ik weet dat, wanneer ik God liefheb en Zijn geboden houd, er voor mij in de hemel een veel grotere heerlijkheid is weggelegd, die alles overtreft.

Wanneer de sluier die ons zicht verduistert eenmaal zal worden weggenomen en onze ogen de schoonheid van die wereld zullen zien, waarvan we nu slechts een enkele glimp door de microscoop opvangen, of wanneer we door de telescoop de grootheid en de heerlijkheid van de sterrenwereld zien; wanneer de verderfelijke invloed van de zonde is verwijderd, en de hele aarde zal verschijnen in de schoonheid van de Here onze God, welk een gebied zal er dan voor onze studie openliggen! Daar zal de onderzoeker van de wetenschap de verslagen van de schepping lezen, zonder een herinnering van de boze wereld van hiervoor aan te treffen. Hij zal luisteren naar de muziek van de stemmen van de natuur en geen geweeklaag of een ondertoon van verdriet bespeuren. In alles wat geschapen is kan hij á‚áá‚án handschrift vinden, in het hele heelal ziet hij de Naam van God met grote letters geschreven en noch op de aarde noch op de zee of aan de hemel zal hij één spoor van het kwaad terugvinden.

Stel u in uw verbeelding de woonplaats van de verlosten voor, en bedenk daarbij dat zij veel heerlijker zal zijn, dan u zich hier kunt voorstellen. In de gaven van God in de natuur, hoe afwisselend deze ook zijn, zien wij slechts een flauw schijnsel van Zijn heerlijkheid. 55) De menselijke taal is ontoereikend het loon te beschrijven van de rechtvaardigen. Het zal slechts gekend worden door degenen die het zelf zullen zien. Geen begrensd verstand kan de heerlijkheid van het paradijs bevatten.