You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 22 december

Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde

GEEN DOOD MEER... NOOIT MEER!

"En Hij zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn, noch rouw, noch geklaag, noch moeite zal er meer zijn, want de eerste dingen zijn voorbijgegaan." Openbaring 21:4

In de woning van de verlosten zullen geen tranen meer zijn, geen begrafenisstoet, geen rouwkleren. "En geen inwoner zal zeggen: "Ik ben ziek", want het volk dat daar woont, zal vergeving van ongerechtigheid hebben" (Jes.33:24). Er zal één rijke stroom van geluk vloeien, die een steeds diepere bedding krijgt, naarmate de eeuwigheid zich ontvouwt.

Laten wij op ernstige wijze het gezegende hiernamaals overdenken: Laat ons geloof zich een weg banen door iedere donkere wolk om Hem te zien, die stierf voor de zonden van de wereld. Hij heeft de poorten van het paradijs geopend voor allen, die hem aannemen en in Hem geloven... Laat ieder verdriet, dat ons zo'n pijn doet, tot een leerzame les worden, waardoor we leren begrijpen dat wij steeds voorwaarts moeten 'jagen naar het doel, om de prijs der roeping Gods in Christus Jezus' (Fil. 3:14)... Laat de gedachte dat de Here spoedig komt ons moed geven en laat deze verwachting ons hart blij maken.

We zijn op de terugreis naar huis. Hij, die ons zozeer lief had, dat Hij voor ons wilde sterven, heeft een stad voor ons gebouwd. Het nieuwe Jeruzalem is onze rustplaats. Er zal geen verdriet zijn in Gods stad. Geen geween over leed, geen treurzang over vernielde verwachtingen of over vergane vriendschappen zullen daar meer worden gehoord. Binnenkort zal het kleed van zwaarmoedigheid worden ingewisseld door het bruiloftskleed. Binnenkort zullen zij getuigen van de kroning van de Koning. Degenen, die met Christus geborgen zijn, degenen, die de goede strijd van het geloof hebben gestreden, zullen net zo blinken als de heerlijkheid van de Verlosser in het Koninkrijk van God.

Het zal niet lang meer duren dat wij Hem zullen zien, in wie onze hoop op het eeuwige leven is geworteld. In Zijn tegenwoordigheid zullen de beproevingen en al het lijden in dit leven 'als ware het niets'... Kijk omhoog, kijk omhoog, en maak dat uw geloof voortdurend toeneemt. Laat dit geloof u leiden langs het smalle pad dat voert door de poorten van Gods stad tot ver voorbij de horizon, tot in de onbegrensde toekomst van heerlijkheid, die voor de verlosten is!

My.AGP Devotionalroom

You are > home > www.agp-internet.com/react > Devotionalroom > Dagelijkse overdenkingdecember


www.sdanl.org