You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 19 december

Satan wordt duizend jaar gebonden

HET EEUWIGE GEWICHT VAN DE HEERLIJKHEID

"Want de lichte last der verdrukking van een ogenblik bewerkt voor ons een alles verre te boven gaand eeuwig gewicht van heerlijkheid." 2 Corinthiers 4:17

Ik werd gewezen op de heerlijkheid van de hemel, de schat die weggelegd is voor de trouwe gelovigen. Alles was lieflijk en heerlijk. De engelen zongen een prachtig lied. Soms weer waren zij stil en namen hun kronen op en wierpen ze, terwijl ze flonkerden, aan de voeten van de lieflijke Jezus, en riepen met krachtige stem: "U zij de eer, hallelujah!" En ik zong mee met hen de lofliederen ter ere van het Lam, en iedere keer als ik mijn mond opende om Hem te loven, werd ik mij bewust van een onuitsprekelijk gevoel van heerlijkheid die mij omgaf. Het was een buitenmate grote en eeuwige heerlijkheid! De engel zei: "Het kleine overblijfsel, zij die God liefhebben en Zijn geboden bewaren en trouw zijn tot het einde, zij zullen zich in deze heerlijkheid verblijden en zij zullen voor altijd in de tegenwoordigheid van Jezus zijn en zij zullen samen met de heilige engelen zingen."

Toen werd mijn blik weer afgewend van de heerlijkheid, mij werd het overblijfsel aangewezen op de aarde. De engel zei tot hen: '... Maakt u gereed, maakt u gereed, maakt u gereed. U moet u beter voorbereiden dan u tot nog toe hebt gedaan, want de dag des Heren komt, zeer ongenadig, vol van hardvochtige toorn, om het land verlaten te maken en de zondaars uit te roeien. Offer alles aan God. Leg alles op Zijn altaar, uzelf, uw bezit en alles als een levend slachtoffer. Alles moet gegeven worden, wanneer u in de heerlijkheid wilt ingaan. Verzamel uw schatten in de hemel, waar geen dief erbij kan en geen roest ze kan verderven. U zult moeten deel hebben aan het lijden van Christus, hier op aarde, wanneer u samen met Hem deel wilt hebben aan Zijn heerlijkheid, hierna.'

De hemel zal erg goedkoop zijn, als zij te verkrijgen is door lijden. Wij moeten onszelf, op onze weg, aldoor verloochenen. Ons eigen-ik moet dagelijks afsterven. Stel u Jezus alleen voor ogen en houdt voortdurend uw blik gevestigd op Zijn heerlijkheid.

Het werk van verlossing is geen kinderspel, dat men naar willekeur kan aangrijpen en aan de kant schuiven, wanneer er geen behoefte aan is. Alleen door volhardend ons doel voor ogen te houden en door onuitblusbaar zwoegen, zullen wij de overwinning verkrijgen. Hij, die volhardt tot het einde, zal verlost worden. Zij, die geduldig en lijdzaam volhouden het goede te doen, zullen het eeuwig leven ontvangen en het onsterfelijke loon.