You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 17 december

Satan wordt duizend jaar gebonden

SATAN EN DE GODDELOZEN WORDEN VERNIETIGD

"Gij hebt de heidenen gescholden, de goddeloze verdelgd, hun naam uitgedelgd tot in eeuwigheid en altoos." Psalm 9:6 (SV)

Nu bereidt satan zich voor op de laatste geweldige strijd, een strijd om de uiteindelijke heerschappij... Als de goddeloze doden zijn opgewekt en hij ziet de uitgebreide menigte die aan zijn kant staat, herleeft zijn hoop en hij besluit de grote strijd niet op te geven... Dan doet hij zich aan zijn misleide onderdanen voor als een verlosser. Hij probeert hen ervan te overtuigen dat hij degene is die hen door zijn kracht uit de graven heeft doen herrijzen... Tenslotte wordt dan het bevel gegeven om op te trekken, en de ontelbare legers zetten zich in beweging. De strijdmachten van satan omsingelen de Stad en maken zich gereed tot de belegering.

Nu komt er vuur van God uit de hemel. De aarde breekt open. De wapens die in de diepte van de aarde verborgen liggen worden te voorschijn gebracht. Verblindende vlammen breken los uit iedere gapende afgrond. Zelfs de rotsen branden. De dag is aangebroken, die als een oven zal branden. De elementen smelten in een kokende hitte, net zoals de aarde zelf, en de werken die daarin zijn, verbranden. Het oppervlak van de aarde lijkt een samengesmolten massa - een uitgestrekt ziedend meer van vuur.

Satan met al degenen, die zich in de opstand bij hem hebben aangesloten zullen afgehouwen worden. De zonde met de zondaren zullen vergaan, met wortel en tak (Mal. 4:1). Satan is de wortel, zijn volgers de takken. "Zij zullen zijn alsof zij er niet geweest waren" (Obadja 16).

Het zal openbaar worden, dat de opstand van satan tegen God, als gevolg heeft, dat hij zelf ten onder gaat samen met allen die zijn onderdanen wilden zijn. Hij wilde doen geloven dat er een groot voordeel voor de mens zou voortkomen uit de overtreding van Gods wet. Maar men zal zien dat de straf van de zonde de dood is (Rom.6:23)... Er zal een einde worden gemaakt aan de zonde, aan al de ellende en het verval dat uit de zonde is voortgekomen. "Gij hebt de goddelozen verdelgd, hun naam uitgedelgd tot in eeuwigheid en altoos " (Ps. 9:5,6).

Hij (satan) hoopte het verlossingsplan te verbreken, maar dit was te diep gegrond... Hij moet zelf tenslotte sterven en zijn koninkrijk zal aan Jezus worden gegeven.