You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 15 december

Satan wordt duizend jaar gebonden

HET NEERDALEN VAN HET NIEUWE JERUZALEM

"En hij voerde mij weg in de geest op een grote en hoge berg en hij toonde mij de grote stad, het heilige Jeruzalem, neerdalende uit de hemel van God." Openbaring 21:10 (SV)

Aan het eind van de duizend jaar komt Christus terug naar de aarde. Hij is dan vergezeld door de verlosten en begeleid door een stoet engelen. Terwijl Hij neerdaalt in een majestueuze heerlijkheid, beveelt Hij de goddeloze doden op te staan, om hun straf te ontvangen. Zij komen te voorschijn, een machtig leger, ontelbaar als het zand aan de zee. Wat een tegenstelling met hen, die bij de eerste opstanding zijn opgewekt! De rechtvaardigen waren bekleed met een onsterfelijke jeugd en schoonheid. De goddelozen dragen de sporen van ziekte en dood.

Ieder oog in de uitgestrekte menigte, richt zich op de Zoon van God om Zijn heerlijkheid te zien. Als uit één mond roepen de goddelozen: "Gezegend is Hij Die komt in de Naam des Heren!" Deze kreet komt niet voort uit liefde voor Jezus. De macht van de waarheid dwingt deze woorden af van onwillige lippen. Zoals de goddelozen in de graven gingen, komen zij weer te voorschijn, met dezelfde vijandschap tegen Christus en met dezelfde geest van opstandigheid. Zij zullen niet opnieuw beproefd worden, om de fouten van hun vorig leven goed te kunnen maken. Dat zou geen enkel positief resultaat opleveren. Een leven vol overtreding heeft hun hart niet zachtmoedig gemaakt. Als hen een tweede proeftijd geschonken zou worden, dan zou deze net eender worden gebruikt als de eerste. Ze zouden weer de eisen die God stelt proberen te ontwijken en de opstandigheid tegen Hem aanwakkeren.

Christus daalt neer op de Olijfberg, vanwaar Hij na Zijn opstanding ten hemel is gevaren en waar engelen de belofte van Zijn wederkomst herhaalden. De profeet zegt: "Dan zal de Heer mijn God komen en al de heiligen met Hem." "En Zijn voeten zullen te dien dage staan op de Olijfberg, die voor Jeruzalem ligt tegen het Oosten; en de Olijfberg zal in tweeën gespleten worden... en er zal een zeer grote vallei zijn" (Zach.14:4,5).

Als het nieuwe Jeruzalem in haar verblindende pracht neerdaalt uit de hemel, zal het rusten op de plaats, die daartoe is gereinigd en voorbereid, om haar te ontvangen, en dan zullen Christus en Zijn volk en de engelen de heilige stad binnen gaan.