You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 14 december

Satan wordt duizend jaar gebonden

WIJ ZULLEN OVER ENGELEN OORDELEN

"Weet gij niet, dat wij over engelen oordelen zullen? Hoeveel te meer dan over alledaagse dingen?" 1 Corinthiers 6:3

Gedurende de duizend jaar, die liggen tussen de eerste opstanding en de tweede, zal het oordeel over de goddelozen plaats vinden. Gedurende die tijd regeren de rechtvaardigen als koningen en priesters voor God. Johannes zegt in de Openbaring: "En ik zag tronen en zij zaten daarop en het oordeel werd hun gegeven." "Zij zullen priesters van God en Christus zijn en zij zullen met Hem als koningen heersen, duizend jaar" (Openb. 20:4,6). In die tijd zal het geschieden, gelijk Paulus heeft voorzegd: "De heiligen zullen de wereld oordelen" (1 Cor. 6:2). Verenigd met Christus, zullen zij de goddelozen oordelen, door hun daden te vergelijken met het 'Boek der geboden' nl. de Bijbel. Ze zullen iedere zaak oordelen naar de handelingen die die mens gedaan heeft. Dan zal het deel, dat de goddelozen te lijden krijgen, worden gemeten aan hun werken. Het staat als aanklacht tegen hen opgetekend in het 'boek des doods'.

Satan zal samen met de boze engelen worden geoordeeld door Christus en Zijn volk. De apostel Paulus zegt: "Weet gij niet, dat wij engelen zullen oordelen?" En de apostel Judas verklaart dat "de engelen die hun beginsel niet bewaard hebben, maar hun eigen woonstede verlaten hebben, heeft Hij tot het oordeel van de grote dag met eeuwige banden onder de duisternis bewaard" (Judas 6).

Aan het eind van de duizend jaar zal de tweede opstanding plaatsvinden. Dan zullen de goddelozen uit de dood worden opgewekt. Zij zullen verschijnen voor God om de voltrekking van 'het oordeel, dat geschreven staat' te ondergaan. Daarom zegt de schrijver van de Openbaring, nadat hij de opstanding van de rechtvaardigen beschreven heeft: "Maar de overigen der doden werden niet weder levend, totdat de duizend jaren geá‰áindigd waren" (Openb. 20:5). En Jesaja verklaart, als hij over de goddelozen schrijft: "En zij zullen tezamen vergaderd worden gelijk de gevangenen in een put en zij zullen opgesloten worden in een gevangenis, maar na vele dagen weer bezocht worden" (Jes. 24:22).

De straf die staat op het overtreden van Gods wet staat in verhouding tot de prijs die betaald is voor de verlossing van de overtreders. Wat een onuitsprekelijke zegen is er voorbereid voor hen die door Christus zullen worden gered. Wat een diepe ellende voor hen, die Zijn grote Verlossingswerk verachtten en verwierpen!