You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 13 december

Satan wordt duizend jaar gebonden

DE GEVANGENSCHAP VAN SATAN

"En ik zag een engel nederdalen uit de hemel met de sleutel des afgronds en een grote keten in zijn hand; en hij greep de draak, de oude slang, dat is de duivel en satan en hij bond hem duizend jaren." Openbaring 20:1,2

Bij de wederkomst van Christus, worden de goddelozen weggevaagd van de oppervlakte van de hele aarde, verteerd door Zijn adem en teniet gedaan door de glans van Zijn heerlijkheid. Christus neemt Zijn volk mee naar de Stad van God en de aarde blijft leeg achter.

De hele aarde lijkt op een verlaten wildernis. Alles ligt verspreid over de oppervlakte van de aarde: de restanten van de steden en dorpen die vernietigd zijn door de aardbeving, ontwortelde bomen, versplinterde rotsen, die door de zee zijn uitgeworpen, of door de aarde opgeworpen, terwijl diepe holten de plek aanwijzen waar de bergen hebben gestaan, die van hun bodem zijn losgescheurd.

Dit nu is de woonplaats van satan met zijn boze engelen, gedurende duizend jaar. Hier zal hij blijven, beperkt tot deze oppervlakte waar hij kan zwerven over de verbrokkelde aardoppervlakte en de gevolgen bezien van zijn opstandigheid tegen Gods wet. Duizend jaar lang kan hij zich verheugen over de vruchten van de vloek, die hij veroorzaakte. Beperkt tot de aarde alleen, is hem het voorrecht ontzegd naar andere planeten te gaan, om hen die niet gevallen zijn te verleiden en te plagen. Gedurende deze tijd lijdt satan verschrikkelijk. Sinds zijn val is hij constant bezig geweest met zijn boze streken uit te werken en nu is hij van zijn macht beroofd en er valt niets anders te doen dan terug te zien op wat hij aangericht heeft sinds zijn val. Hij wacht met beving en schrik af wat de vreselijke toekomst voor hem in petto houdt. Hij zal moeten lijden voor al het kwaad, dat hij bedreef en gestraft worden voor al de zonden, die hij veroorzaakt heeft.

Ik hoorde triomf-geschal van de engelen en van de verloste heiligen en dit klonk als van tienduizend muziekinstrumenten. Zij zouden nu niet meer geplaagd en verleid worden door satan. De bewoners van de andere werelden waren nu eindelijk ook bevrijd van zijn aanwezigheid en van zijn verleidingen.