You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 11 december

Onze Heiland komt terug

DEZE ZELFDE JEZUS ZAL TERUGKOMEN

"Galileese mannen, wat staat gij daar en ziet op naar de hemel? Deze Jezus, die van u opgenomen is naar de hemel, zal op dezelfde wijze wederkomen, als gij Hem ten hemel hebt zien varen." Handelingen 1:11

De engelen, die na de hemelvaart van Christus voor een ogenblik achterbleven op de Olijfberg, herhaalden aan de discipelen de belofte van Zijn wederkomst. "Dezelfde Jezus, Die van u opgenomen is in de hemel, zal alzo komen gelijkerwijs gij Hem naar de hemel hebt zien opvaren."

Voor de bedroefde discipelen was deze belofte, dat zij Hem, Jezus, zouden weerzien, Die zij allen zo liefhadden, zeer kostbaar. Deze belofte is ook zeer kostbaar voor elke getrouwe navolger van Christus. Niemand, die Jezus oprecht lief heeft, zal bedroefd zijn over Zijn wederkomst.

Jezus komt weer! Maar Hij komt nu niet om te luisteren naar de weeklachten van de mensheid en om te horen, dat de schuldige zijn zonden belijdt, zodat Hij er Zijn vergiffenis over uitspreekt! Immers dan zal ieders lot beslist zijn, hetzij dood of leven. Zij die in zonden hebben geleefd, zullen voor eeuwig zondaars zijn. Degene, die hun zonden hebben beleden voor Jezus in het Heiligdom, hebben Hem tot hun vriend gemaakt en ze hebben Zijn verschijning liefgehad en zullen het woord vergeving geschreven krijgen achter al hun zonden.

Jezus zal terugkomen zoals Hij naar de hemel ging, alleen dan met meer pracht en heerlijkheid. Hij komt met de heerlijkheid van Zijn Vader en alle engelen zijn met Hem, om Hem op Zijn weg te vergezellen. In plaats van de wrede doornenkroon die Zijn heilige slapen doorboorde, dekt een kroon van verblindende glans Zijn voorhoofd... Hij zal geen effen, naadloos kleed dragen, maar een mantel witter dan sneeuw - met een verblindende glans. Jezus komt! Maar niet om te heersen zoals een tijdelijk vorst. Hij zal de rechtvaardige doden opwekken ten leven en Hij zal de levende heiligen veranderen en ze bekleden met de heerlijkheid der onsterfelijkheid. Dan zal Hij met de heiligen het koningschap ontvangen over al wat onder de hemel leeft.

Geliefde lezer, bereid uzelf volledig voor om Jezus te mogen ontmoeten, zodat u, wanneer Hij verschijnt, met blijdschap uit kunt roepen: "Deze is onze God, wij hebben Hem verwacht en Hij zal ons verlossen" (Jes. 25:9). Het eeuwig leven is dan het uwe. U zult met Christus deel hebben aan Zijn heerlijkheid en u zult eeuwig Zijn heerlijke goedkeurende stem horen en Zijn lieflijk wezen aanschouwen.