You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 10 december

Onze Heiland komt terug

DE VOORBEREIDING VOOR DE OPNAME IN DE HEMEL

"Door het geloof is Henoch weggenomen zodat hij de dood niet zag, en hij werd niet meer gevonden, want God had hem weggenomen. Want vóórdat hij werd weggenomen, is van hem getuigd, dat hij Gode welgevallig was geweest." Hebreen 11:5

Wij leven in een boze tijd. De rampen in de laatste dagen persen zich samen als een ondoordringbare mist om ons heen. Omdat de ongerechtigheid zich vermenigvuldigt, verkilt de liefde van velen. Henoch wandelde driehonderd jaar met God. Nu lijkt het wel of de korte resterende tijd de mens ertoe aanzet naar gerechtigheid te zoeken. Is het werkelijk nodig dat de verschrikkingen van de dag des Heren ons ertoe moeten dringen rechtvaardig te wandelen? Hier ligt het feit van Henochs leven voor ons. Honderden jaren leefde hij met God. Hij leefde in een verdorven tijd, toen het zedelijk verderf om hem heen tierde. Toch oefende hij zijn geest zich aan God te wijden en de reinheid lief te hebben. Zijn gesprek ging over hemelse dingen. Hij trainde zijn geest langs deze weg te wandelen en zo droeg hij het stempel van Gods Geest. Zijn wezen werd verlicht door het licht dat straalde van het aangezicht van Jezus.

Henoch werd, evengoed als wij, verzocht. Hij was omgeven door een maatschappij, die evenmin 'gerechtigheid' liefhad, als de tegenwoordige maatschappij die ons omringt. De atmosfeer die hij inademde was evenzeer doortrokken van zonden en verderf, als de onze en toch leefde hij een heilig leven... Hij werd niet bezoedeld met de overheersende zonden van de tijd waarin hij leefde. Zo kunnen ook wij rein en onverdorven blijven. Hij vertegenwoordigde in die tijd één van de heiligen die leefden temidden van de gevaren van het verderf van de laatste dagen. Vanwege zijn getrouwe gehoorzaamheid aan God werd hij opgenomen. Evenzo, zullen de gelovigen, die leven en overblijven, worden opgenomen in de hemel. Zij zullen worden weggenomen uit een zondige en verdorven wereld en worden gebracht naar de hemel waar een werkelijke vreugde heerst. Gods volk moet haar ogen gericht houden op de hemel en steeds voorwaarts gaan in de richting van de overwinning.

De opname van Henoch naar de hemel, in de tijd vóór de verwoesting van de wereld door de zondvloed, stelt de opname voor van al degenen, die in gerechtigheid leven, vóórdat deze aarde door vuur verwoest wordt. Dit zijn de heiligen, die verheerlijkt worden in tegenwoordigheid van degenen, die hen hebben gehaat omdat zij trouw bleven gehoorzamen aan de rechtvaardige geboden van God.