You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 8 december

Onze Heiland komt terug

'JA, KOM HEER JEZUS'

"...verwachtende de zalige hoop en de verschijning der heerlijkheid van onze grote God en Heiland, Christus Jezus." Titus 2:13

Eén van de plechtigste en toch heerlijkste waarheden, die de Bijbel openbaart, is de waarheid van de wederkomst van Christus, waardoor aan het grote werk van de verlossing een einde komt... De leer van de wederkomst is de grondtoon, die klinkt door de hele Heilige Schrift. De komst van de Here is door alle eeuwen heen de hoop geweest van Zijn ware volgelingen.

De patriarch Job riep in de duisternis van zijn ellende met ongeschokt vertrouwen uit: "Ik weet dat mijn verlosser leeft, en Hij zal als laatste over het stof opstaan. En als zij ná á mijn huid dit doorknaagd zullen hebben, zal ik uit mijn vlees God aanschouwen, welke ik mij ten goede aanschouwen zal en die mijn ogen zullen zien en niet een vreemde" (Job 19:25-27).

Bij het afscheid op de Olijfberg deed de Verlosser de belofte dat Hij zou weerkomen. Dat maakte de toekomst voor zijn discipelen lichter en vulde hun harten met blijdschap en hoop. Verdriet kon deze blijdschap en hoop niet stillen, noch kon beproeving deze uitdoven. Temidden van leed en vervolging zou "de verschijning van de grote God en van onze Verlosser Jezus Christus" de "gezegende hoop" blijven...

Op het rotsige eiland Patmos hoort de geliefde discipel de belofte: "Ja Ik kom haastig" en zijn antwoord vol verlangen geeft de stem van de verenigde gebeden van de gemeente tijdens haar pelgrimsreis weer: "Ja kom Here Jezus" (Openb. 22:20).

Deze oude wereld is niet ver van haar einde, heeft Melanchton gezegd. En Calvijn smeekte de christenen niet te aarzelen, maar vurig te verlangen naar de dag van Christus wederkomst, die boven alle andere gebeurtenissen zoveel belooft. Baxter heeft gezegd: "De gedachten, gewijd aan de wederkomst van de Here, zijn voor mij de meest vreugdevolle en heerlijkste gedachten." Het is door de werking van het geloof en door het karakter van Zijn heiligen, dat zij Zijn verschijning liefhebben... Dat is de dag waarnaar alle gelovigen zouden moeten verlangen en die verwachten als de voltooiing van het hele verlossingswerk, en van alle wensen en alle ijverig pogen van hun ziel: "O Heer, laat deze gezegende dag spoedig komen!"