You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 5 december

De profetieën gaan in vervulling!

BESTUDEER DE PROFETIEN

"Zalig hij, die voorleest, en zij, die horen de woorden der profetie, en bewaren, hetgeen daarin geschreven staat, want de tijd is nabij." Openbaring 1:3

Wij moeten uit de opkomst en het verval van volken, zoals deze beschreven en verklaard zijn in de boeken van Daniël en de Openbaring, leren hoe<%0> waardeloos alleen maar uiterlijke en wereldse glorie is. Babylon, met al haar macht en pracht, die in onze wereld haars gelijke niet kent, is volkomen weggevaagd. Haar macht en pracht, scheen de mensen van die tijd toe bestendig en duurzaam te zijn. Toch is zij evenals de bloem en het gras, weggevaagd. Hetzelfde gebeurde met het Medisch-Perzische rijk, met Griekenland en Rome. Zo vergaat alles, wat niet als fundament God bezit. Alleen wat verbonden is met Zijn plan en wat Zijn karakter vertoond, is duurzaam. Zijn beginselen zijn het enige bestendige, dat de wereld kent.

Wanneer de boeken 'Daniël' en 'Openbaring' beter zouden worden begrepen, zouden de gelovigen een totaal andere geloofservaring krijgen. Zij zullen zo'n glans te zien krijgen door de opening van de poorten des hemels, dat het hart en de geest een indruk zullen krijgen van het karakter, dat allen zullen moeten ontwikkelen om te kunnen beseffen welke grote zegeningen uiteindelijk hierdoor ontvangen zullen worden en die het loon zijn van hen die een rein hart hebben. De Here zal allen zegenen die in nederigheid en zachtmoedigheid zullen proberen te begrijpen wat in het boek de Openbaring is geopenbaard. Dit boek bevat zoveel onsterfelijke waarden en is vervuld met heerlijkheid, dat al degenen die het lezen of het ernstig bestuderen, Zijn zegeningen zullen ontvangen, die voor hen bestemd zijn die de woorden horen van deze profetieën en "bewaren hetgeen daarin geschreven is..." Eén ding zal zonder twijfel worden begrepen uit de bestudering van de Openbaring, dat de verbinding tussen God en Zijn volk zeer nauw en zeer vast is.

Laat ons meer tijd besteden aan het bestuderen van de Bijbel. Wij begrijpen het Woord niet zoals we het zouden moeten verstaan. Het boek Openbaring begint met de oproep aan ons, om te begrijpen welke onderwijzing het bevat... Wanneer wij zullen begrijpen wat dit boek voor ons betekent, zal er onder ons een grote opleving gezien worden.