You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 4 december

De profetieën gaan in vervulling!

TEKENEN IN DE HEMEL

"Leert van de vijgeboom deze les: Wanneer zijn hout reeds week wordt en de bladeren doet uitspruiten, weet gij daaraan, dat de zomer nabij is. Zo moet ook gij, wanneer gij dit alles ziet, weten, dat het nabij is, voor de deur." Mattheus 24:32,33

De Verlosser laat door tekenen zien dat Zijn komst nabij is. Maar Hij doet nog meer. Hij bepaalt de tijd wanneer het eerste teken zal verschijnen: "En terstond na de verdrukking zal de zon verduisterd worden en de maan zal haar schijnsel niet geven en de sterren zullen van de hemel vallen en de krachten van de hemel zullen bewogen worden. En dan zal in de hemel verschijnen het teken van de Zoon des mensen... komende op de wolken des hemels, met grote kracht en heerlijkheid" (Matth. 24:29-31).

Aan het eind van de grote vervolging door de paus, zei Christus, dat de zon verduisterd zou worden en de maan haar licht niet zou geven. Kort daarna zouden de sterren van de hemel vallen.

Zo werd het laatste teken van Zijn wederkomst beschreven en in verband hiermee waarschuwde Jezus Zijn discipelen: "Wanneer gij al deze dingen zult zien, zo weet, dat het nabij is voor de deur." Nadat deze tekenen waren gebeurd, zag de apostel Johannes, in gezichten, als het ware het grote gebeuren, dat daarna moest plaatsvinden. De hemelen werden weggerold als een boekrol, de aarde beefde, bergen en eilanden werden uit hun plaats bewogen en de goddelozen probeerden te vluchten voor het aangezicht van de Zoon des mensen.

Maar de dag en het uur van Zijn wederkomst heeft Christus niet geopenbaard. Het nauwkeurige uur van de wederkomst van de Zoon des mensen is een verborgenheid van God.

Nog een korte tijd en wij zullen de Koning zien in Zijn heerlijkheid. Nog een korte tijd en Hij zal alle tranen van onze ogen afwissen. Nog een korte tijd en Hij zal ons "onstraffelijk stellen voor Zijn heerlijkheid in grote vreugde" (Judas 24). Daarom zei Hij toen Hij de tekenen beschreef: "Als nu deze dingen beginnen te geschieden, zo ziet omhoog en heft uw hoofden opwaarts, omdat uw verlossing nabij is" (Luc. 21:28).