You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 29 november

De oordelen die over de aarde komen

EEN TIJD VAN BENAUWDHEID

"En op die tijd zal Michaá‰ál opstaan, die grote vorst, die voor de kinderen uws volks staat, als het zulk een tijd der benauwdheid zijn zal, als er niet geweest is, sinds dat er een volk geweest is, tot op die tijd toe; en in die tijd zal uw volk verlost worden, al wie gevonden wordt geschreven te zijn in het boek." Daniël 12:1 (SV)

Als de derde engelboodschap is afgesloten, pleit de genade niet meer voor de zondige bewoners van de aarde. Dan heeft het volk van God zijn werk volbracht... De laatste test is dan over de wereld gegaan en allen die bewezen hebben dat zij trouw zijn aan de goddelijke voorschriften, hebben het 'zegel van de levende God' ontvangen. Jezus eindigt dan Zijn middelaarswerk in het hemels Heiligdom. Hij heft Zijn handen omhoog en zegt met luide stem: "Het is geschied."...

Gods lankmoedigheid is ten einde. De wereld heeft Zijn genade verworpen, Zijn liefde veracht en Zijn wet vertreden. De goddelozen hebben de grenzen van hun genadetijd overschreden. Gods Geest die voortdurend werd tegengewerkt, heeft zich tenslotte afgekeerd. Niet langer beveiligd door goddelijke genade hebben zij geen bescherming meer tegen de boze. Dan zal satan de bewoners van de aarde in een grote, laatste benauwdheid storten... In die tijd zal Gods volk in zo'n kwelling worden gestort zoals beschreven is door de profeet, als in de 'Jacobs benauwdheid'.

Alleen zij die reine handen hebben en een rein hart, zullen stand houden in die tijd van beproeving. Nu is het de tijd, dat de wet van God geschreven moet worden in ons verstand, aan ons voorhoofd en in ons hart... Alle vrije ogenblikken die wij hebben moeten wij gebruiken om de Bijbel te bestuderen, die onze rechter zal zijn in de laatste dag...

Zorg dat Gods geboden en het getuigenis van Jezus Christus voortdurend tegenwoordig zijn in uw geest en maak dat ze de wereldse gedachten en wereldse zorgen verdrijven. Wanneer u naar bed gaat en bij het opstaan, zullen zij in uw gedachten zijn. Leef en handel volkomen in het besef van de wederkomst van de Zoon des mensen. De tijd vóór de vergelding is nog maar kort en zal spoedig voorbij zijn. Nu, terwijl de vier engelen de vier winden nog vasthouden, is het de tijd om 'onze roeping en onze verkiezing zeker te stellen'.