You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 27 november

De laatste boodschap van genade

BEREID U VOOR OM UW GOD TE ONTMOETEN

"Daarom zal Ik aldus met u doen, o Israël. Omdat Ik dan dit met u doen zal, - bereid u om uw God te ontmoeten, o Israël." Amos 4:12

Velen zijn er zich niet van bewust, wat zij zullen moeten zijn, gedurende de tijd van benauwdheid, willen zij leven voor het aangezicht van God, zonder dat er een Hogepriester in het heiligdom van de hemel aanwezig is. Degenen, die het zegel van de levende God ontvangen en die beschermd zullen worden in de tijd der benauwdheid, moeten volkomen de gelijkenis van Jezus weerkaatsen.

Hun klederen moeten smetteloos zijn, hun karakter moet gereinigd zijn van zonde door de besprenging van het bloed. Door Gods genade en hun eigen ijverig pogen, moeten zij overwinnaars zijn in de strijd tegen het kwaad. Terwijl het onderzoekend oordeel voortgang heeft in de hemel, terwijl de zonden van de berouwvolle gelovigen uit het hemels Heiligdom verwijderd worden, moet er onder Gods volk op aarde een speciaal werk van reiniging, van het weg doen van de zonde, gedaan worden.

Ik zag dat velen de zo noodzakelijke voorbereiding veronachtzaamden. Zij wachtten totdat 'de verkoeling' of wel 'de spade regen' zou komen om hen bereid te maken om stand te houden in de dag des Heren en te leven voor Zijn aangezicht. O, hoe velen zag ik in de tijd der benauwdheid, die geen schuilplaats vonden! Dezen hadden de nodige voorbereiding verwaarloosd en konden dus niet de 'verkoeling' ontvangen, die allen moeten hebben om hen bereid te maken te leven voor het aangezicht van een heilig God.

Degenen, die weigeren bewerkt en gebeiteld te worden door de profeten en nalaten hun ziel te reinigen om aan de gehele waarheid te gehoorzamen en denken dat zij er beter voor staan dan het in werkelijkheid is, zullen, als de tijd komt wanneer de plagen worden uitgestort, zien, dat het wel nodig was, dat ze waren bewerkt en naar het juiste formaat gesneden waren om in het bouwwerk te kunnen passen.

Ik zag dat niemand aan de 'verkoeling' zou deel hebben, tenzij dat ieder elke verkeerde eigenschap zou hebben overwonnen; trots, zelfzucht, liefde voor de wereld en ook zou heersen over verkeerde woorden en daden. Daarom moeten wij steeds nader tot God proberen te komen en in ernst de nodige voorbereiding nastreven die ons bekwaam zal maken stand te houden in de strijd op de dag des Heren. Wij moeten geen ogenblik vergeten, dat God heilig is en dat alleen Heilige wezens voor eeuwig in Zijn tegenwoordigheid kunnen leven.

My.AGP Devotionalroom

You are > home > www.agp-internet.com/react > Devotionalroom > Dagelijkse overdenkingnovember


www.sdanl.org