You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 26 november

De laatste boodschap van genade

ONBEWEEGLIJK STAAN IN DE TIJD VAN DE SCHUDDING!

"Daarom, alzo wij een onbeweeglijk Koninkrijk ontvangen, laat ons de genade vasthouden, waardoor wij welbehaaglijk God mogen dienen, met eerbied en godvruchtigheid." Hebreeën 12:28 (SV)

Zij, die Christus aannemen en in hun eerste ervaring van vertrouwen zeggen: "Ik ben verlost", verkeren in het gevaar zichzelf te vertrouwen. Zij vergeten te letten op hun eigen zwakheid en hun voortdurende behoefte aan goddelijke kracht. Zij zijn niet goed voorbereid op de strikken van satan. Onze eigen veiligheid bestaat hierin, dat wij onszelf constant wantrouwen en dat wij ons vertrouwen geheel op Christus stellen. Het grote gevaar voor de mens is zichzelf te bedriegen, door aan zelfvoldaanheid toe te geven en zich op die wijze van God te scheiden, die de bron is van alle kracht. De Here zal zeer spoedig weerkomen en wij staan aan het begin van grote onheilen.

Wij hoeven niet te zeggen: De benauwdheden van de laatste dagen zullen spoedig over ons komen.' Zij zijn reeds gekomen. Nu hebben wij het 'zwaard des Heren' nodig, dat ingaat in de eigen ziel en tot in het merg van de vleselijke lusten, begeerte en hartstochten snijdt.

Wanneer onze gedachten de vrije teugel hebben, dan moeten we hierin verandering brengen... De gedachten moeten op God geconcentreerd worden. Nu is het de tijd, dat we er ernstig ons hart op zetten de natuurlijke neigingen van het vleselijke hart te overwinnen.

Wanneer de storm gaat naderen, zal een grote groep van hen die beleden hebben in de boodschap van de derde engel te geloven, maar die niet zijn geheiligd door gehoorzaamheid te bewijzen aan de waarheid, hun plaats opgeven en zich scharen in de rijen van de tegenpartij. Door samen te gaan met de wereld en aan de wereldse geest deel te hebben, zijn zij de dingen langzamerhand bijna in hetzelfde licht gaan zien. Wanneer nu de beproeving komt, zijn zij voorbereid om de gemakkelijke weg te kiezen, de algemene weg. Mensen die begaafd zijn en zich aangenaam voordoen en die eenmaal de waarheid met vreugde hebben aangenomen, gebruiken nu hun kennis om anderen te misleiden en te verleiden. Zij worden de bitterste vijanden van hun vroegere broeders.

Wij leven in de tijd van de schudding, in de tijd, dat alles wat bewegen kan, zal worden geschud. De Here zal degenen, die de waarheid kennen, niet onschuldig houden wanneer zij niet met woord en daad Zijn geboden gehoorzamen.