You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 25 november

De laatste boodschap van genade

DE LUIDE ROEP VAN DE DERDE ENGEL

"Hierna zag ik een andere engel, die grote macht had, nederdalen uit de hemel, en de aarde werd door zijn lichtglans verlicht." Openbaring 18:1

Ik zag een andere machtige engel, die was opgedragen neer te dalen op de aarde en zijn stem te voegen bij die van de derde engel en veel macht en kracht te geven aan zijn boodschap.

Hiermee wordt een wereldwijd werk voorzegd.

Er werd grote macht en heerlijkheid gegeven aan de engel en toen hij neerdaalde, werd de aarde verlicht door zijn heerlijkheid. En het licht dat deze engel omgaf drong overal door, terwijl hij riep met machtig geluid en sterke stem: "Zij is gevallen, zij is gevallen, de grote stad Babylon is geworden een woonstede van alle onreine geesten en een bewaarplaats van alle onrein en hatelijk gevogelte" (Openb.18:2). Hier wordt de boodschap herhaald van de val van Babylon, zoals die werd gegeven door de tweede engel en er wordt bijgevoegd welk een verderf er in de kerken is binnengeslopen sinds 1844. Het werk van deze engel komt op de juiste tijd om zich te voegen bij het werk van de derde engel met zijn boodschap, die nu aanzwelt tot een luide roep. Op deze wijze wordt Gods volk voorbereid om stand te houden in het 'uur der verzoeking', waardoor zij binnenkort zullen worden getest. En ik zag dat er een groot licht op hen bleef en dat zij zich verenigden om onbevreesd de derde engelboodschap te verkondigen.

Engelen werden uitgezonden om de machtige engel uit de hemel bij te staan en ik hoorde stemmen, die overal schenen te weerklinken. "Ga uit van haar mijn volk..." En Gods heerlijkheid bleef schijnen op het lijdende wachtende volk van heiligen en zij brachten onbevreesd de laatste plechtige waarschuwing die de val van Babylon verkondigde en die een beroep deed op Gods volk om uit te gaan van haar, zodat zij zouden ontkomen aan haar verschrikkelijke vloek.

Het licht, dat viel op de wachtende heiligen drong overal doorheen en sommigen in de kerken, die enig licht hadden en die de drie engelboodschappen nog niet hadden gehoord of verworpen, gehoorzaamden aan deze roep en verlieten de gevallen kerken.