You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 21 november

Houdt moedig stand!

UW VEILIGHEID BESTAAT ALLEEN IN GEHOORZAAMHEID

"Want de ogen des Heren zijn over de rechtvaardigen, en Zijn oren tot hun gebed; maar het aangezicht des Heeren is tegen hen, die kwaad doen." 1 Petrus 3:12(SV)

Geen mens is veilig wanneer hij ook maar één dag of één uur het gebed nalaat. Wij moeten de Heer in het bijzonder vragen om wijsheid in het begrijpen van Zijn Woord. Hierin worden de streken van de verleider geopenbaard en de middelen, waardoor men hem met succes kan weerstaan.

Satan is uiterst bekwaam in het aanhalen van de Schrift, waarbij hij zijn eigen verklaring plaatst op schriftgedeelten die hij tot een struikelblok voor ons zou willen maken. Wij moeten de Bijbel in nederigheid bestuderen en nooit vergeten dat wij afhankelijk zijn van God. Omdat wij constant moeten uitkijken voor de streken van satan, moeten wij ook voortdurend bidden in het geloof: "Leid ons niet in verzoeking."

Toen Bileam verleid werd door de vele rijke beloningen probeerde hij d.m.v. zijn toverijen tegen Israël en zijn offers aan de Here een vloek over Gods volk te brengen, maar Gods Geest verbood hem dit kwaad, dat hij wenste, uit te spreken en Bileam werd gedwongen om de volgende woorden uit te roepen: "Wat zal ik vloeken, die God niet vloekt?" (Num. 23:8).

Het volk van Israël was toen trouw aan God en zolang zij gehoorzaam bleven aan Zijn wet, kon geen macht op of boven de aarde iets tegen hen uitrichten. Maar de vloek die hem niet was toegestaan uit te spreken tegen Gods volk, bracht hij tenslotte toch over hen door hen tot zonde te verleiden. Toen zij Gods geboden overtraden, maakten zij een scheiding tussen Hem en zichzelf en zij waren overgeleverd aan de macht van de verderver.

Satan is zich wel bewust, dat de zwakste ziel die in Christus blijft, meer dan overwinnaar is over het leger van Satan... Wij kunnen alleen veilig zijn door nederig op God te vertrouwen en gehoorzaam te zijn aan al Zijn geboden.

Laat niemand zichzelf misleiden met het idee dat God hen zal vergeven en zegenen, terwijl zij één van Zijn geboden vertreden. Het willens en wetens begaan van zonde brengt de waarschuwende stem van Gods Geest tot zwijgen en zal de mens van God scheiden.