You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 18 november

Houdt moedig stand!

AANVALLEN VAN SATAN OP ONS LICHAAM

"En de Here zeide tot de satan: Vanwaar komt gij? En de satan antwoordde de Here: Van een zwerftocht over de aarde, die ik doorkruist heb." Job 1:7

Satan was een "mensenmoorder van de beginne" (Joh. 8:14). Zijn verleidingen leiden velen het verderf in. Door onmatigheid kan men niet meer redelijk denken en dat leidt tot het toegeven aan begeerte, twist en bloedvergieten. Satan ziet graag oorlog, want oorlog wekt de laagste hartstochten van de ziel op. Vervolgens drijft het de slachtoffers de eeuwigheid in wanneer ze besmeurd met bloed en in zonde gedompeld zijn. Zijn doel is de volken tegen elkaar op te zetten om oorlog tegen elkaar te voeren. Op deze manier kan hij de geest van de mensen afleiden van het werk van voorbereiding om recht te staan op de dag van God.

Satan werkt ook door middel van de natuur om zijn oogst van onvoorbereide zielen binnen te halen. Hij heeft de verborgenheden van de natuur bestudeerd en hij doet er alles aan om deze in zijn macht te krijgen voorzover God dit toestaat. Toen hem werd toegestaan Job te verzoeken, hoe snel werden niet vee, herders, dienstknechten, huizen en kinderen weggevaagd? In één ogenblik volgde het ene leed het andere op. God beschermt Zijn schepselen en stelt een beschutting om hen heen tegen de macht van de verderver...

Satan is bezig zijn macht uit te oefenen op allerlei plaatsen en op duizenden manieren; in ongelukken en rampen op zee en op het land, in grote branden, in wilde wervelstormen en onheilspellende hagelbuien, onweer en overstromingen, in cyclonen, hoge watervloeden en aardbevingen. Hij vaagt de rijpende oogst van het veld en de gevolgen zijn hongersnood en ellende. Hij deelt aan de lucht een dodelijk gif mee en het gevolg is dat duizenden door dodelijke epidemieën sterven. Zulke rampen zullen steeds vaker voorkomen en steeds verwoestender zijn.

Wij zouden ons met recht kunnen verontrusten over de macht en de boosheid van satan en zijn engelen, als wij niet de zekerheid hadden dat wij een toevlucht en verlossing hebben in de grotere macht van onze Verlosser... Degenen die Christus volgen, zijn altijd veilig onder Zijn waakzame zorg. Engelen van grote kracht worden van de hemel uitgezonden om hen te beschermen. De boze kan niet door deze bescherming, die God heeft gesteld en gelegerd om Zijn volk, heenbreken.