You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 15 november

Houdt moedig stand!

ZICHTBARE EN ONZICHTBARE VIJANDEN

"Velen zullen zich laten reinigen en zuiveren en louteren, maar de goddelozen zullen goddeloos handelen; en geen der goddelozen zal het verstaan, maar de verstandigen zullen het verstaan." Daniel 12:10

De gemeente zal moeten strijden tegen zichtbare en onzichtbare vijanden. Satan heeft ook onder het mensengeslacht zijn handlangers. De mens heeft zich met satan verbonden om de 'Here der heirscharen' tegen te staan. Deze verbintenissen zullen zolang blijven bestaan totdat Christus Zijn plaats als Middelaar voor de troon der genade verlaat en het 'kleed der wrake' zal aantrekken. Satans handlangers zijn in iedere stad ijverig bezig degenen, die zich verzetten tegen Gods wet, te verzamelen in groepen. Belijdende heiligen en gezworen atheïsen kiezen partij voor deze groepen.

God heeft geopenbaard wat er in de laatste dagen zal gebeuren. Zo kan Zijn volk zich voorbereiden om staande te blijven tegenover de storm van tegenstand en razernij. Zij, die gewaarschuwd zijn welke gebeurtenissen zullen plaatsvinden, moeten niet kalm blijven afwachten tot de storm opzet en zich troosten met de gedachte, dat de Here een schuilplaats voor Zijn gelovigen zal zijn in de dag van benauwdheid...

Het is nu (in 1885, toen de geloofsvrijheid bedreigd werd, zoals ook heden ten dage) niet de tijd om onze gedachten te bepalen bij dingen, die niet zo belangrijk zijn... De 'Zondagsbeweging' vervolgt haar weg nu in het duister. De leiders houden de ware drijfveer verborgen en velen die zich aansluiten bij deze beweging weten zelf niet waarheen de onderstroom hen voert. Wat die beweging belijdt is gematigd en hult zich in een christelijke schijn, maar wanneer zij straks gaat spreken, zal zij de geest van de draak openbaren. Het is onze plicht alles te doen wat in ons vermogen ligt om het dreigende gevaar af te wenden.

De tijd nadert, dat zij die tot Gods volk behoren, vervolgd zullen worden, omdat zij de zevende dag heiligen... De 'mens der zonde', die meende de tijden en de wet te veranderen en die altijd het volk van God verdrukt heeft, zal er voor zorgen dat er wetten worden uitgevaardigd, die het houden van de eerste dag van de week verplicht maken. Maar Gods volk moet standhouden. De Here zal voor Zijn volk strijden en duidelijk laten zien dat Hij de God der goden is.