You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 13 november

Kijk uit voor de valstrikken

BENT U IN GEVAAR?

"Wie onder u vreest de Here, wie hoort naar de stem van zijn knecht? Wanneer hij in diepe duisternis wandelt, van licht beroofd, vertrouwe hij op de naam des Heren en steune op zijn God." Jesaja 50:10

Er zijn veel jonge mensen, die in duisternis wandelen en geen licht hebben. Gods hand heeft zich naar hen uitgestrekt in liefde en vol medegevoel, maar zij denken er niet aan op Hem te vertrouwen. Zij denken zelf in staat te zijn om hun eigen plannen te bedenken... God beschrijft een weg, die Hij wenst dat ze gaan zullen. Hij heeft hun talenten gegeven om die te gebruiken tot Zijn eer om voor de Meester een werk te doen. Maar satan zegt: 'Ik zal het plan van Christus ongedaan maken. Ik zal een andere bezigheid zoeken, voor de vlijtige mens die zijn hoofd en handen weet te gebruiken, waarin hij mij zal dienen. Ik zal de eeuwige belangen uit de gedachten van de jeugd wegnemen en ik zal hun aandacht door wereldse belangstelling in beslag nemen. Ik zal de jonge mensen binden door wereldse verleidingen, als met zeer fijne draden, die hen tenslotte zullen vastsnoeren, als met stalen kabels; zo zullen zij aan mijn dienst gebonden worden."

Jonge mensen moeten hun eigen drijfveren nauwkeurig onderzoeken, door gebed en studie van Zijn Woord, om te leren beseffen, of zij door hun eigen wil en hun eigen neigingen niet van God worden afgetrokken.

Jonge mensen, vraag jezelf af in je zakelijke relaties: Sta ik, waar God wenst dat ik staan zal?... Sta ik in de goede verhouding tot mijn levenstaak, tot mijn plicht? Gods zegen zal rusten op diegenen, die doen wat Gods plan hen zegt te doen. Heb je licht ontvangen van God, dat Hij een bepaalde taak voor je heeft? Als dat zo is, dan is het gevaarlijk er niet naar te luisteren. Denk daar ernstig over na. Vraag jezelf af: Dien ik mijn Meester, Jezus Christus? Of leef ik voor mijn eigen plezier en vergeet ik wat God graag wil nl. Zijn heilige Naam groot maken?

Wil je in deze dingen zo snel mogelijk een verandering aanbrengen? Wil je God dienen? Jezus bidt voor je, dat je mag gaan geloven. Grijp deze hand aan, die je in verbinding stelt met Gods oneindige kracht. Het geloof moet groeien door het te beoefenen. Zoek je geestelijk voedsel in Gods beloften; zoek vrede door te vertrouwen op de eenvoudige beloften, die Gods Woord je biedt. Wacht niet langer, treuzel niet in je ongeloof, want je loopt gevaar verloren te gaan.