You are - home - My.agp - Devotional Room/ Dagelijks met God

Devotional voor 12 november

Kijk uit voor de valstrikken

WOLVEN IN SCHAAPSKLEREN

"Want er komt een tijd, dat (de mensen) de gezonde leer niet (meer) zullen verdragen, maar omdat hun gehoor verwend is, naar hun eigen begeerte zich (tal van) leraars zullen bijeenhalen, dat zij hun oor van de waarheid zullen afkeren en zich naar de verdichtsels keren." 2 Timotheus 4:3

In een razend tempo stellen de mensen zich onder het vaandel dat zij uitgekozen hebben, terwijl zij onrustig afwachten welke stappen hun leiders zullen ondernemen. Een deel van de mensheid blijft wachten en werken uitziende naar Jezus' wederkomst, terwijl het andere deel zich in een snel tempo onder het opperbewind van de eerste grote afvallige verzamelt. Zij zien uit naar een mensengedaante en satan verpersoonlijkt degene die zij zoeken. Zo zullen er menigten worden misleid, omdat zij de waarheid hebben verworpen en zij de nabootsing zullen aannemen. De mens zal worden aangeroepen als God.

Satan is er steeds op uit om te bedriegen en te misleiden. Iedere gelegenheid tot bekering gebruikt hij om mensen te brengen op de brede weg van ongehoorzaamheid. Hij werkt door de geest te verwarren d.m.v. valse gevoelens te geven en door de opschriften op de wegwijzers (die God had gesteld om de juiste weg te wijzen) te veranderen door er valse opschriften op aan te brengen.

Er zullen valse leraren komen om u van de smalle weg en van de nauwe poort weg te leiden. Kijk uit voor hen, al komen zij in de vermomming van schaapskleren, zij zijn eigenlijk verscheurende wolven...

Wij hebben niet de opdracht hen te toetsen aan hun mooie redevoeringen en hun verheven belijdenissen. Zij zullen worden geoordeeld door het Woord van God. "Houdt op, mijn zoon, instructies aan te horen die er toe leiden, af te wijken van de woorden der wetenschap Gods" (Spr. 19:27 KJ). Welke boodschap brengen deze leraren? Leidt deze boodschap u tot eerbied voor God? Brengt deze u ertoe van uw liefde voor Hem te getuigen en trouw aan zijn geboden te zijn?

De apostel Paulus vergelijkt deze valse leraren, die in de gemeente opduiken en die door onze geloofsgenoten voor oprechte mensen gehouden worden, met "waterloze fonteinen, wolken door een wervelwind gedreven; voor welke de donkerheid der duisternis in der eeuwigheid bewaard wordt" (2 Petr. 2:17).

Zijn onze voeten geplant op de rots van Gods onveranderlijk Woord? Zijn wij bereid standvastig te staan om de geboden van God en het geloof van Jezus te verdedigen?